De Standaard

Rode Duivels in pot 1 voor EKkwalific­aties

-

De Europese voetbalbon­d Uefa heeft de potindelin­g voor de loting voor de kwalificat­ies van het EK 2020 bekendgema­akt. De Rode Duivels, die zondag na de verrassend­e 52 nederlaag in Zwitserlan­d uitgeschak­eld zijn in de Nations League, komen in de eerste pot terecht.

Er zijn zeven potten. Ten eerste is er een ‘Nations Leaguepot’, die de vier halvefinal­isten – Portugal, Engeland, Zwitserlan­d en Nederland – bevat. Deze vier landen komen automatisc­h als reekshoofd terecht in groepen AD.

Pot 1 bestaat uit zes landen, gerangschi­kt van plaats 5 tot en met 10 op de Nations Leaguerank­ing. Zij zullen reekshoofd zijn in de groepen EJ. Vijf van de zes andere reekshoofd­en komen in een groep met zes ploegen en moeten dus twee extra duels spelen. De Rode Duivels, die de Nations League ‘overall ranking’ als vijfde beëindigde­n, komen in deze pot terecht, samen met Frankrijk, Spanje, Italië, Kroatië en Polen. Dankzij het 11 gelijkspel tegen Portugal duwden de Polen Duitsland alsnog naar pot 2.

Potten 2, 3, 4 en 5 bevatten elk tien landen, waarvan er telkens één wordt ondergebra­cht in elk van de tien groepen. Bokaal 6 ten slotte bestaat uit de vijf laatste landen.

De loting vindt plaats op zondag 2 december in de Ierse hoofdstad Dublin. (red)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium