De Standaard

Nieuwe kantoren en 500 vacatures voor Aviato

Het vroegere Brussels Airport House heet voortaan Aviato en zoekt nieuwe medewerker­s voor Brussels Airport vanuit gloednieuw­e kantoren.

- DIETER DE BEUS

ZAVENTEM I Brussels Airport House is ‘Aviato’ geworden. ‘We willen de activiteit nieuw leven inblazen en uitgroeien tot dé referentie voor kwaliteits­volle en duurzame werkgelege­nheid op de luchthaven’, zegt ceo van Brussels Airport Company Arnaud Feist.

Dagelijks werken meer dan twintigdui­zend mensen op Brussels Airport, in honderden beroepen en voor meer dan 260 verschille­nde werkgevers.

De cijfers én de arbeidsvra­ag stijgen constant. Zo overschrij­dt het aantal openstaand­e vacatures de kaap van vijfhonder­d. Om die in te vullen, werd in oktober 2013 Aviato – het vroegere Brussels Airport House – werd in aanwezighe­id van opend.

Brussels Airport House opgericht, een onestop dienst die in het luchthaven­gebouw alle informa

tie centralise­ert over de tewerkstel­lings en opleidings­mogelijkhe­den. ge

‘De doelstelli­ngen blijven onverander­d: zo veel mogelijk werkzoeken­den aantrekken, begelei den en opleiden, om tegemoet te komen aan de behoeften van de werkgevers in de luchthaven­zone’, zegt Feist.

‘Opleiding staat centraal in de langetermi­jnstrategi­e van Aviato. Er werden opleidings­programma's op maat gerealisee­rd met VDAB en Actiris, maar ook met toekomstig­e werkgevers’, zegt Feist.

Gloednieuw­e kantoren

Met gloednieuw­e kantoren die uitkijken op de aankomstha­l van Brussels Airport wil Aviato dichter bij de werkzoeken­den staan.

Consultant­s van VDAB en Actiris staan in voor het onthaal van iedereen die geïnteress­eerd is in een carrière in de luchthaven.

Aviato heeft ook een gloednieuw­e website waar werkzoeken­den meer dan vijfhonder­d vacatures kunnen raadplegen, maar waar ook sollicitat­ietips en een woordje uitleg over thema's zoals taalbeheer­sing of mobiliteit staan.

 ?? © Evi Ramaekers ?? enkele prominente personen
© Evi Ramaekers enkele prominente personen
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium