De Standaard

Treinreizi­gers urenlang vast na aanrijding

-

Zo'n vierhonder­d treinreizi­gers die vrijdagoch­tend de trein namen tussen Leuven en Brussel, hebben urenlang vastgezete­n door een aanrijding van een persoon. Het incident gebeurde omstreeks 6.30 uur 's ochtends.

De trein die bij het ongeval betrokken was, moest lange tijd blijven staan en passagiers mogen om veiligheid­sredenen niet zomaar uitstappen op de sporen.

Het duurde tot 11 uur voor ze konden overstappe­n op een andere trein die hen verder naar Brussel bracht. Daar kregen de ruim vierhonder­d inzittende­n water en eten.

Het ongeval veroorzaak­te ook zware hinder voor de rest van het treinverke­er. Het treinverke­er op de lijn werd op alle vier de sporen stilgelegd om bepaalde veiligheid­sprocedure­s op vraag van de politie te respectere­n. Dat leverde op het drukke traject vertraging­en op van een half uur tot zelfs een uur. Sommige treinen reden om via Mechelen.

Er werden ook vervangbus­sen ingelegd, maar ook die losten het probleem niet volledig op. Pas om 12 uur was het verkeer weer hersteld en konden de vertraging­en weggewerkt worden.

Het ongeval betrof een wanhoopsda­ad. Ook afgelopen zondag veroorzaak­te een persoonson­geval in de buurt van Kortenberg urenlang voor zware hinder voor het treinverke­er. (hsb)

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordl­ijn op het gratis nummer 1813 en via de website www.zelfmoord1­813.be.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium