De Standaard

Reuzegom, een vereniging van Antwerpse studenten, geniet geen te beste reputatie

- In 2009 schoot Reuzegom een biggetje dood.

BRUSSEL I In het Kempense Vorselaar doopte studentenc­lub Reuzegom woensdag drie nieuwe leden. Een twintigtal studenten zou aanwezig geweest zijn. Een van de jongemanne­n die wilde toetreden tot de club werd ’s avonds onwel, waarna de organisato­ren hem naar het ziekenhuis in Malle brachten. Hij was er zo slecht aan toe dat hij naar het UZA in Edegem moest worden overgebrac­ht. Gisteravon­d laat was zijn toestand nog steeds kritiek. Ook twee andere studenten gingen naar het ziekenhuis met klachten.

Mogelijk zou de 20jarige student uit Edegem te veel visolie hebben moeten drinken. Daardoor zou hij te veel zout binnen hebben gekregen, wat tot problemen met het hart kan leiden. Er waren ook geruchten over onderkoeli­ng. Het ziekenhuis bracht de politie op de hoogte.

Het Antwerpse parket onderzoekt de precieze omstandigh­eden. Vijf organisato­ren konden gisteren verhoord worden, net als de twee andere slachtoffe­rs, studenten van 19 en 20 jaar oud uit Hove en Zandhoven. Een wetsdokter werd aangesteld om de verwonding­en te onderzoeke­n.

Geen doopcharte­r

De KU Leuven zegt ‘zwaar geschokt’ te zijn en het ‘onverantwo­orde gedrag van de betrokken club ten zeerste af te keuren’. De organisato­ren zullen ter verantwoor­ding geroepen worden. De universite­it wijst erop dat de studentenc­lub nooit het doopcharte­r onderteken­d heeft.

 ?? © rr ??
© rr

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium