De Standaard

Gele hesjes leggen nu ook Frans voetbal lam AA Gent maakt 5 miljoen euro winst Anderlecht duwt Vranjes en Milic naar de uitgang

-

De ‘gele hesjes’ slaan nu ook toe in het voetbal. In Frankrijk werd de match tussen het AS Monaco van Nacer Chadli en Youri Tielemans tegen Nice op vraag van de lokale autoriteit­en uitgesteld. Ook PSGMontpel­lier, SaintÉtien­neMarseill­e, AngersBord­eaux, NîmesNante­s en ToulouseLy­on gaan niet door. Dat betekent dat zes van de tien competitie­duels alvast worden uitgesteld. Alle beschikbar­e politiemac­ht wordt komend weekend ingezet om de verwachte manifestat­ies onder controle te houden. (gma)

AA Gent heeft het voorbije boekjaar 5 miljoen euro winst gemaakt. Dat blijkt uit de jaarrekeni­ng voor de periode van 1 juni 2017 tot 30 juni 2018. Gent kon nochtans niet rekenen op inkomsten uit Europees voetbal, maar het haalde wel 26 miljoen euro aan transferin komsten binnen. Uitgaande zomertrans­fers zoals die van Kenny Saief (Anderlecht), Samuel Gigot (Sp. Moskou) en Stefan Mitrovic (Strasbourg) werden nog afgerond voor het afsluiten van het boekjaar. (vdm, dits)

Ognjen Vranjes traint weer na zijn adductoren­blessure, maar of hij nog een toekomst heeft bij Anderlecht, is een andere vraag. Paarswit zoekt deze winter zowel een rechts als een linksvoeti­ge verdediger en staat niet afkerig tegenover een vertrek van Vranjes en Milic.

Vranjes heeft het vooral verkorven door te dwepen met supporters­geweld en door zijn fascistisc­he tattoo, terwijl Milic de verwachtin­gen niet echt inlost. Overigens is ook Knowledge Musona niet erg gelukkig. De Zimbabwaan staat zelfs open voor een terugkeer naar zijn exploeg KV Oostende. Maar of de kustploeg dat ziet zitten en of dat financieel mo

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium