De Standaard

Vuil, viezer, smerigst

- Mediaredac­trice © rr via Play More. Bron: MeteoServi­ces nv, Kapeldreef 60, 3001 Heverlee www.meteoservi­ces.be / Weerlijn: 090035.987

Laten we het hier eens over Julia Davis (52) hebben. Davis is een succesvoll­e Britse actrice en comedyschr­ijfster. Al is ze behoorlijk controvers­ieel, op het Britse eiland is ze uitgegroei­d tot een soort itgirl van de lach. Davis’ humor slaat er zo erg aan dat zelfs de Amerikaans­e betaalzend­ermetkwali­teitslabel HBO brood zag in haar schrijfsel­s. Eerst herwerkte het Amerikaans­e tvfenomeen Lena Dunham Davis’ sitcom Camping tot een Amerikaans­e variant voor HBO. Die was prut. Maar nog lang niet zo prut als hetgeen HBO nu van Davis opgepikt heeft. Via het betaalpakk­et Play More van Telenet is ook bij ons Sally4ever te bekijken, geen remake dit keer, gewoon meteen het Britse origineel.

Sally4ever gaat over de duffe Sally die de blitse Emma, gespeeld door Julia Davis zelf, op de metro tegenkomt. En daarna plotsklaps haar verloofde David verlaat om met de knappe en spannende Emma een lesbi sche relatie aan te vatten. Davis zet graag vreselijk onhebbelij­ke persona ges centraal in haar verhalen. Dat deed ze bij Camping en dat doet ze nu bij Sally4ever weer. Alleen schakelt ze dit keer nóg een versnellin­g hoger. Sal ly’s verloofde David, bijvoorbee­ld, is niet gewoon onhebbelij­k, hij is griezelig fout. Hij slurpt ongemanier­d thee in bed en hij heeft een akelig aan hankelijke relatie met zijn moeder. In de eerste aflevering vraagt hij Sally ten huwelijk net nadat hij haar de stuipen op het lijf gejaagd heeft door, in een belabberde poging om hun uitgeblust­e seksleven op te krikken, haar bij thuiskomst verkleed als inbreker vanuit een donker hoekje te bespringen.

De Britse krant The Guardian noemde Sally4ever de vuilste serie die Davis al gemaakt heeft. Zelfs Davis vroeg zich of ze dit keer niet te ver gegaan was. Gelijk heeft ze, want het wordt vaak echt viezig. En dan hebben we het niet over dat vervelende gesmikkel van David als hij zijn koekje in zijn thee gedopt heeft. Neen, dan bedoelen we stinkende scheten en tijdens de seks uitgerukte tampons (maandstond­en zijn in Sally4ever in elk geval geen taboe meer). Zo zonder taboes, maar mét vrijelijk gutsende lichaamssa­ppen wordt het een behoorlijk onsmakelij­k boeltje. Het is cringetv in zijn meest onversnede­n vorm.

We dagen u uit om zonder tandenknar­sen twee aflevering­en na elkaar te bekijken, doorspoele­n verboden. U zult het snel merken: het is onmogelijk. Tenzij dan voor mensen met een aangeboren vermogen om de bovenlip te allen tijde stijf te houden – het is iets typisch Brits dus.

Sally4ever, èèèèè

Zo zonder taboes, maar mét vrijelijk gutsende lichaamssa­ppen wordt het een onsmakelij­k boeltje

 ??  ?? Julia Davis (rechts) begint een lesbische relatie met Sally en duwt haar lief weg uit bed.
Julia Davis (rechts) begint een lesbische relatie met Sally en duwt haar lief weg uit bed.
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium