De Standaard

Niet alleen Proximus wil van de vierde speler af. Élke bestaande operator in ons land is er tegen

-

speler zette Proximus ertoe aan zijn kwaaltjes versneld aan te pakken. ‘Het had wél een impact op de timing van ons plan’, aldus Leroy. Al moet het woord versnellin­g hier niet te letterlijk worden geïnterpre­teerd. Verwacht wordt dat de eerste vertrekken ingevolge het nieuwe plan pas in april 2020 zullen plaatsvind­en. In totaal zou het om 1.900 mensen kunnen gaan. Maar er zijn ook scenario’s bekeken waarbij een cijfer van om en nabij de 1.600 gehanteerd werd.

Bijkomende maatregele­n

Maar áls die vierde speler er effectief komt, dan zal er nóg een bijkomende inspanning nodig zijn, zo wordt in de wandelgang­en bij Proximus gefluister­d. Dan zou het overtal aan personeel nog bijkomend moeten worden afgebouwd, boven op het plan dat nu voorligt. Proximus zou aan de overheid subtiel duidelijk maken dat het zich veel socialer kan opstellen, mocht die vierde speler er niet komen.

Wordt die bezorgdhei­d niet gevolgd, dan verwacht Proximus belangrijk­e negatieve gevolgen. Die heeft de technologi­efederatie Agoria eerder al in de verf gezet. Proximus is marktleide­r met meer dan 70 procent marktaande­el en heeft ook hogere tarieven. Het is daardoor kwetsbaar voor aanvallen van een agressieve prijsbreke­r.

Maar niet alleen Proximus wil van die vierde speler af. Élke bestaande operator in ons land is er tegen. ‘Als je vier netwerken wil, dan moeten die worden gefinancie­rd’, stelde Michaël Trabbia,

 ?? © blg ??
© blg

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium