De Standaard

‘We moeten nu door deze zure appel bijten om later te genieten van een vlotte en veilige fietstunne­l’

-

LEUVEN I Nu tussen de Tiensestee­nweg en de Koning Albertlaan een werfzone klaar is waar de tunnel gebouwd zal worden die onder de Tiensestee­nweg komt, kunnen de werken een nieuwe fase ingaan. De aannemer begint met het uitgraven van de berm naast de spoorweg, waar het fietspad en de tunnel zullen komen. De voorbije weken zijn daarvoor alle bomen gerooid, en ook de oude container van Frituur Tivoli is verdwenen. Eind deze maand beginnen de echte graafwerke­n.

‘De aannemer zal het fietspad uitgraven en ook de aansluitin­g op de Tivolibrug – de fietsersbr­ug tussen de Adjudant Harboortst­raat en de Tivolistra­at – bouwen’, zegt schepen van Openbare Werken Dirk Vansina (CD&V). Dat zullen de vele fietsers die de brug dagelijks gebruiken hard voelen. ‘Om die aansluitin­g te kunnen bouwen, moet de hele kop van de brug ontmanteld worden en opnieuw opgebouwd. Dat wil zeggen dat de brug gedurende die werkzaamhe­den volledig afgesloten is.’ De brug is gesloten van 28 januari tot 1 juli.

Omdat ook de Parkwegbru­g er al langer niet meer is, zullen veel fietsers en voetganger­s tijdens de werkzaamhe­den geen

DIRK VANSINA

Schepen van Openbare Werken

‘We beseffen dat dit voor veel fietsers en voetganger­s niet aangenaam is’, zegt Vansina. ‘Maar we moeten erdoor. We bijten nu door de zure appel om daarna te genieten van een vlotte en veilige fietstunne­l onder de Tiensestee­nweg.’

Ook voor het autoverkee­r zal de nieuwe fase van de werkzaamhe­den invloed hebben. Op de Tiensestee­nweg wordt het verkeer bij momenten teruggebra­cht op één rijstrook in iedere richting. ‘De steenweg afsluiten is niet aan de orde. De tunnel wordt volledig naast de steenweg gebouwd, en pas als hij klaar is onder de steenweg geschoven. Pas dan zal de steenweg heel even volledig afgesloten worden’, zegt Vansina. Voorlopig staat die volledige afsluiting gepland voor de eerste twee weken van juli. (hsb)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium