De Standaard

NVA hakt deze week laatste knopen door

-

De NVA legt deze week de laatste plooien recht in de lange aanloop naar de verkiezing­en van 26 mei. In de meeste provincies ligt al min of meer vast wie de lijst zal trekken. Al leen in West en OostVlaand­eren moeten nog knopen worden doorgehakt.

Voor de Kamer zijn er in Oost-Vlaanderen met Christoph D’Haese, Anneleen Van Bossuyt, Siegfried Bracke en Sarah Smeyers liefst vier kandidaatl­ijsttrekke­rs.

In WestVlaand­eren is het de vraag of ministerpr­esident Geert Bourgeois de Vlaamse lijst zal trekken of toch nog overtuigd kan worden om Europees te gaan. De komst van JeanMarie Dedecker op de Kamerlijst lijkt zo goed als vast te staan. De redenering daarachter is dat de NVA in 2014 maar heel nipt een zesde zetel in WestVlaand­eren kon binnenhale­n. Iemand als Dedecker kan helpen om die te behouden, al zal hij die dan wel zelf moeten behalen met voorkeurst­emmen als lijstduwer. En als het toch niet lukt om die zesde zetel binnen te rijven, dreigt de vijfde op de lijst het slachtoffe­r te worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium