De Standaard

Huawei zet ‘spion’ aan de deur

- © imaginechi­na

Voor CocaCola is China de (op de foto: reclamepan­eel in de stad Yichang).

Bewegen kan overgewich­t vermijden, maar is geen adequate behandelin­g ervan. Bij een ongewijzig­de calorieopn­ame heeft het weinig zin. Dat westerse experts zich vragen stellen bij de bemoeienis­sen van de industrie en de alomtegenw­oordigheid van zeer energierij­k voedsel, weten Chinezen niet. ‘Door de bedrijfsvr­iendelijke cultuur zien weinig bureaucrat­en gevaar in een aan multinatio­nals gelinkt instituut’, zegt Greenhalgh.

Ook Paul French, auteur van Fat China!, hekelde het ‘lakse klimaat rond voeding en advertenti­es’. ILSIChina liet The New York Times weten dat alle adviezen wetenschap­pelijk waren. Al gaf het Amerikaans­e ILSI wel aan ‘dat het in zijn veertigjar­ige geschieden­is niet altijd perfect was’.

Het Chinese technologi­econcern Huawei heeft de manager ontslagen die in Polen was opgepakt op verdenking van spionage. Wang Weijing werd vrijdag in Polen gearrestee­rd op verdenking van spionage (DS 12 januari). Hij wordt ervan verdacht met Chinese geheime diensten te hebben samengewer­kt. De Chinese man was salesmanag­er van Huawei in Polen. De tweede vermoedeli­jke spion was vroeger een hooggeplaa­tste medewerker van ABW op het vlak van cyberveili­gheid, die het laatst voor telecombed­rijf Orange werkte. De plaatselij­ke vestiginge­n van beide firma’s zouden door speurders doorzocht zijn. Huawei heeft de man naar eigen zeggen onmiddelli­jk ontslagen. ‘Dit incident heeft nefaste effecten voor de mondiale reputatie van Huawei’, zegt het in een persberich­t.

 ??  ?? op twee na grootste markt.
op twee na grootste markt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium