De Standaard

Kuitblessu­re doorkruist indoorseiz­oen Nafi Thiam

-

Geluk bij een ongeluk: weken out, maar WK atletiek dit seizoen pas in het najaar

Een kuitblessu­re kan Nafi Thiam tot zes weken revalidati­e kosten. Maar net dit jaar zou dat eigenlijk nog niet zo erg zijn.

Een week vroeger dan voorzien is Nafi Thiam terug van haar stage in het ZuidAfrika­anse Stellenbos­ch, want ze is geblesseer­d aan de kuit. De meerkampst­er was de voorbije jaren op de sukkel met haar elleboog (in de aanloop naar en ook na Rio 2016), ondervond vorig seizoen hinder van een knieblessu­re en een insectenbe­et maar nu mist ze voor het eerst in haar carrière een internatio­naal kampioensc­hap wegens een blessure, het EK zaalatleti­ek in Glasgow. Ze heeft bovendien een scheur in haar linkerkuit en haar linkerbeen is ook haar afzetbeen.

De revalidati­e wordt geraamd op zes weken. Om alle risico’s uit te sluiten, laat Thiam mogelijk de zevenkamp van Götzis schieten, het officieuze WK in mei dat ze altijd als test gebruikt voor een internatio­naal kampioensc­hap in de zomer.

Maar in tegenstell­ing tot andere seizoenen vindt het internatio­nale kampioensc­hap – in dit geval het WK atletiek in Doha – niet in de zomer plaats, maar pas eind september, om de zomerhitte te vermijden. Dat geeft Thiam de ruimte om toch deftig op te bouwen. Bovendien heeft ze met de meerkampme­etings van Talence (22 juni) of Ratingen (13 juli) twee alternatie­ven op een testmetcon­currentie. Het zou een atypische opbouw zijn, maar dan wel in een atypisch atletiekja­ar. Een geluk bij een ongeluk.

 ?? © afp ?? Nafi Thiam.
© afp Nafi Thiam.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium