De Standaard

New Look sluit winkels in België: 110 banen bedreigd

-

BRUSSEL I De directie van de Britse modeketen New Look heeft het faillissem­ent van de zes Belgische winkels aangevraag­d. Volgens de christelij­ke en de socialisti­sche vakbond zijn er 110 banen bedreigd.

Nog volgens de bonden heeft New Look het al jaren moeilijk in België en werden eerder al winkels gesloten in onder meer Anderlecht, Brugge en Luik. Gisteren werd aangekondi­gd dat het faillissem­ent is aangevraag­d. New Look heeft nu nog twee winkels in Antwerpen, twee in Brussel en een in Hasselt en in Bergen.

De werknemers beslisten op een algemene vergaderin­g in Brussel om het werk neer te leggen. Ze willen zo druk uitoefenen om nog een andere oplossing te vinden. De christelij­ke bediendebo­nd vindt het onaanvaard­baar dat New Look de wetRenault omzeilt door het faillissem­ent aan te vragen.

‘De zes Belgische winkels haalden niet genoeg omzet en waren niet winstgeven­d genoeg om op eigen benen te kunnen voortwerke­n’, verklaart de directie in een persberich­t. De Britse modeketen houdt zijn internatio­nale activiteit­en al langer tegen het licht. Eind vorig jaar werd al aangekondi­gd dat de 120 winkels in China de deuren zouden sluiten. ‘De strategisc­he doorlichti­ng van de andere internatio­nale markten die geen kernactivi­teit vormen gaat voort’, meldt New Look nog. (belga)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium