De Standaard

Dembélé verkiest China boven Bayern en Inter

Mousa Dembélé zal de komende drie jaar in China bijna 18 miljoen euro verdienen, maar de Antwerpena­ar koos naar eigen zeggen in eerste instantie voor ‘een avontuur in een nieuwe cultuur’.

-

BRUSSEL I Gisteren werd de transfer geofficial­iseerd: Tottenham vangt nog 12 miljoen euro voor Mousa Dembélé. De 31jarige Belg verkiest een avontuur in het verre China boven een nieuwe sportieve uitdaging bij Bayern München of Inter Milaan, die hem volgens zijn makelaars Yama Sharifi en Tom De Mul ook wilden inlijven. ‘En er hebben nog meer Europese topclubs gebeld. Maar Mousa wilde niet in Europa blijven. Hij heeft altijd aan de Europese top gevoetbald én wilde als mens een nieuwe cultuur ontdekken. Mousa is iemand die heel goed weet wat hij wil in het leven. De keuze voor China was voor hem snel gemaakt.’

De Antwerpena­ar is ook niet de man van grote carrièrepl­annen, vertelde hij vorig jaar nog in Voetbal Magazine: ‘Bij mij lag de focus altijd op plezier en doen wat je leuk vindt, dat was het belangrijk­ste.’

Zoektocht

Er is wel lang nagedacht over de keuze voor Guangzhou R&F, volgens Sharifi is anderhalf jaar gewerkt aan de transfer naar China. Het was vooral een zoektocht naar welke club het best bij Dembélé past. En waar hij de komende jaren zou leven. Van Guangzhou kan je vlot naar Hongkong, Taiwan en andere steden en landen. ‘Ideaal om, wanneer hij enkele dagen vrij is, zijn avontuur optimaal te benutten’, aldus Sharifi.

In elk geval heeft hij op zijn 31ste financieel de slag van zijn leven geslagen. Het valt af te wachten of de club van coach Dragan Stojkovic – de Serviër was ook zo’n dribbelvaa­rdige middenveld­er – die vorig seizoen tiende eindigde, ook sportief de juiste keuze is. (fbu, dige) Mousa Dembélé.

 ?? © belga ?? vier setpunten
© belga vier setpunten
 ?? © Khanmen Lai ??
© Khanmen Lai

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium