De Standaard

Tesla schrapt 7 procent van de voltijdse banen

- Er werken

Tesla gaat 7 procent van de banen schrappen. Dat heeft de autobouwer vrijdag aangekondi­gd in een interne memo die ook op de blogsite verscheen.

Volgens ceo Elon Musk heeft de producent van elektrisch­e wagens het ‘uitdagends­te jaar’ in zijn geschieden­is achter de rug. bij Tesla ongeveer 45.000 mensen.

Musk zegt geen andere keuze te hebben dan het aantal voltijdse banen met 7 procent terug te dringen. Het bedrijf zal ook alleen voortwerke­n met de belangrijk­ste tijdelijke werknemers en onderaanne­mers. Die besparinge­n moeten gepaard gaan met een hoger productiev­olume van Model 3, de bolide waarmee Tesla op een breder publiek mikt, en technische verbeterin­gen de komende maanden. Musk wijst erop dat Tesla goedkopere versies van de Model 3 moet aanbieden om meer klanten te kunnen bereiken.

Hij zei voorts dat Tesla in het laatste kwartaal van vorig jaar winst heeft geboekt, maar iets minder dan de verslagper­iode eerder.

Een ander bedrijf van Musk, het ruimtevaar­tbedrijf SpaceX, gaf onlangs ook aan naar een ‘slankere organisati­e’ te gaan. (blg) VW eGolf.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium