De Standaard

Engie Electrabel verkoopt zonnepanel­en en gasketel op afbetaling

-

Energielev­erancier Engie Electrabel gaat samen met Beobank zonnepanel­en en zuinige gasketels voor verwarming op afbetaling aanbieden.

Volgens de ceo van Engie, Isabelle Kocher, moet er veel meer ingezet worden om ook de residentië­le verbruiker­s financieel de kans te geven hun energiever­bruik gevoelig te beperken. Er wordt volgens haar momenteel nog veel te weinig gedaan om de energiebes­paringen fors op te drijven. Ze ziet dat als de te volgen weg om de energiefac­tuur van de consument te drukken. Want het gelehesjes­protest heeft volgens haar duidelijk gemaakt dat ‘een verdere verhoging van de energierek­ening uit den boze is’.

In België maakt Engie Electrabel zich nu sterk dat het een aanbod heeft uitgewerkt dat de residentië­le verbruiker uitzicht biedt op een forse daling van zijn energiever­bruik via de aanschaf van zonnepanel­en of een nieuwe gasverwarm­ingsketel.

Omdat zo’n aanschaf voor veel gezinnen financieel moeilijk ligt, biedt Engie Electrabel samen met Beobank de mogelijkhe­id om zulke installati­es te kopen op afbetaling. Waarbij de twee garanderen dat de afbetaling samen met de energiefac­tuur lager zal liggen dan voordien. (pse)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium