De Standaard

Lokeren mag het stilaan vergeten

Lokeren heeft geen vervolg gebreid aan de remonte na de zege tegen Antwerp. Tegen Standard verloor het met 3–1, waardoor de hoop nu wel mag worden opgeborgen op Daknam.

- MICHAEL DELBEKE

BRUSSEL I ‘Mirakels op bestelling’, zo staat geschreven op het naambordje van Glen De Boeck. De zogenaamd onoverbrug­bare achtpunten­kloof met WaaslandBe­veren drong hij al terug tot vijf lengtes, nog net iets minder dan de helft te gaan dus. Daarvoor zal wel nog minstens één stunt nodig zijn, want na Standard speelt Lokeren ook nog tegen Anderlecht en Genk.

Moest men voor ‘De mirakels van De Boeck – volume vier’ nog op zoek zijn naar een cover, dan schuiven wij – nog méér dan de emotionele Killian Overmeire na de nederlaag tegen Zulte Waregem – Davino Verhulst naar voren. De 31jarige doelman werd door De Boeck ten koste van lichtpunti­ndeduister­nis Ortwin De Wolf van onder het stof gehaald als schokeffec­t. Verhulst manifestee­rde zich meteen als vat vol gretigheid.

Vol kwartier beuken

Maar gretig was ook Standard. Dat mocht wel, na de mindere prestatie vorige week in Genk. In het eerste kwartier belegerden Marin, Vanheusden en Carcela het Lokerse doel, maar Verhulst pareerde alles. Op het kwartier moest de doelman zich toch gewonnen geven: Marin werd diep gestuurd door Lestienne en opende beheerst de score. Voor de 2–0 moest Standard opnieuw een vol kwartier stevig beuken: ditmaal stond Lestienne zélf aan het kanon nadat Mpoku de bal vanop de achterlijn terug de 16 inspeelde. Dat de eerste helft een aangenaam kijkstuk was, lag maar aan twaalf man: de elf van Standard en Davino Verhulst.

Slaapgas van De Boeck

Geen idee of Glen De Boeck tijdens de rust iets uit zijn mirakelkof­fertje haalde, maar het heeft alleszins niet meteen iets uitgehaald. Of het moest slaapgas zijn, want het voorheen zo offensieve Standard kwam beduidend mak uit de kleedkamer. Pas in de 67e minuut kwam Lokeren verrassend opzetten: Cevallos puurde uit een counter een assist voor Deschacht, maar die miste. Standard wilde niet met vuur spelen en zette meteen orde op zaken: 30, getekend Renaud Emond. Even later lukte Deschacht tóch een doelpunt, maar dan al was duidelijk dat het niet meer dan een pleister op een houten been zou worden. Niet alleen voor de wedstrijd, maar ook voor de operatie redding – de gretigheid van Verhulst ten spijt.

Deschachts goal was een pleister op een houten been. Niet alleen voor de wedstrijd, maar ook voor operatie redding

 ?? © Bruno Fahy/belga ?? Mpoku en Lestienne vieren: Lokeren werd makkelijk opzijgezet door de Rouches.
© Bruno Fahy/belga Mpoku en Lestienne vieren: Lokeren werd makkelijk opzijgezet door de Rouches.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium