De Standaard

Bond ondervraag­t spelers van Moeskroen en Eupen

-

BRUSSEL I De Belgische voetbalbon­d ondervraag­t vanaf volgende week (oud)spelers van Eupen en Moeskroen over de vreemde 40 van vorig seizoen op de slotspeeld­ag van de reguliere competitie. Op 11 maart 2018 zag het er lang naar uit dat Eupen zou degraderen, maar met vier goals in de laatste achttien minuten wisten de Panda’s hun vel te redden. KV Mechelen had zelf gewonnen van WaaslandBe­veren, maar degradeerd­e door het lagere doelpunten­saldo.

In Mechelen werd meteen geïnsinuee­rd dat het vreemd spelverloo­p geen toeval kon zijn. Maar enkele spelers van Eupen repliceerd­en dat KVM pogingen had gedaan om Eupen te ‘destabilis­eren’.

Schone Handen

De kwestie raakte ondergesne­euwd, tot in oktober 2018 operatie Schone Handen losbarstte. Op basis van de telefoonta­ps van Dejan Veljkovic en bestuurslu­i van KV Mechelen en WaaslandBe­veren focust het gerecht voorlopig op de laatste wedstrijd van KV Mechelen in eerste klasse. De spelers van Eupen en Moeskroen werden nooit ondervraag­d in het kader van operatie Schone Handen. Die wedstrijd wordt door het par ket voorlopig niet als verdacht beschouwd.

De voetbalbon­d brengt daar mogelijk veranderin­g in. Vanaf volgende week gaat ze stelselmat­ig spelers van Eupen en Moeskroen ondervrage­n, hoewel het er niet naar uitziet dat de voetbalbon­d al elementen in handen heeft die wijzen op mogelijke omkoping.

Ook de beschuldig­ingen van de Eupenspele­rs aan KV Mechelen kunnen opnieuw worden opgenomen door het bondsparke­t. Zo zouden in de aanloop van EupenMoesk­roen minstens vier spelers van Eupen benaderd zijn door KV Mechelen. (bla)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium