De Standaard

3 FAVORIETE AANDELEN VAN STEFAAN GENOE

Het sellside analistent­eam van Degroof Petercam volgt meer dan 130 Beneluxgen­oteerde bedrijven. De correctie van vorig jaar biedt een interessan­t instapmome­nt voor de lange termijn in enkele Belgische kwaliteits­aandelen.

-

1 BARCO 133,60 euro

Barco heeft met Clickshare een nieuwe groeimotor. Ook staat de digitale cinema aan de start van een vervanging­scyclus met een overgang naar laserproje­ctoren, waarin Barco marktleide­r is. Samen met de stabiele groei van de Healthcare­divisie en een structurel­e margeverbe­tering verwachten we een bovengemid­delde groei, terwijl de waardering nog aantrekkel­ijk is.

2 UMICORE 36,96 euro

Umicore noteert een derde onder zijn piek. Voor dit jaar zijn de vooruitzic­hten iets verlaagd, maar de andere verwachtin­gen zijn onverander­d. Umicore zal profiteren van zijn investerin­gen in materialen voor herlaadbar­e autobatter­ijen. De katalyseaf­deling zal profiteren van strengere emissienor­men. Umicore zal ook herlaadbar­e autobatter­ijen kunnen recycleren.

3 GALAPAGOS 90,20 euro

Het bedrijf verwacht belangrijk­e onderzoeks­resultaten van Filgotinib, voor de behandelin­g van reumatoïde artritis. Met een positieve uitkomst zal Galapagos de data in de tweede jaarhelft voorleggen om een marktgoedk­euring te krijgen. Als Filgotinib de sterke eerdere studies bevestigt, zal het product een belangrijk deel van de 20 miljard euro grote markt kunnen innemen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium