De Standaard

Clement beducht voor stugge Tsjechen

Na de 00 in Praag schat de Genktraine­r de kansen van beide teams even hoog in. ‘Als we top zijn’, waarschuwt hij.

-

GENK I Nee, echt blij kan Clement in de aanloop naar de return tegen de Tsjechisch­e competitie­leider niet zijn. De affairePoz­uelo blijft de gemoederen in de Luminus Arena beroeren. Net als in Praag en Brugge zit de Spanjaard tot nader order in de wedstrijds­electie. ‘Ten eerste omdat hij nog altijd speler is van Genk. En ten tweede omdat hij die selectie verdiend heeft op basis van de trainingen’, aldus de coach.

‘Slavia is een hecht blok dat moeilijk te ontwrichte­n is’

Een opvallend statement. In de wandelgang­en leeft immers de gedachte dat Pozuelo er op training momenteel de kantjes afloopt. Soit. Genoeg over de balorige (ex)kapitein. Over tot de orde van de dag: Slavia Praag.

‘Een ploeg die mij in de heenmatch niet verrast heeft’, blikte Clement nog even terug. ‘Slavia is een stugge ploeg. Kijk naar de wedstrijde­n die het afwerkte in de poulefase: tegen Zenit SintPeters­burg, Bordeaux en FC Kopenhagen incasseerd­e het amper drie tegengoals. Het is een hecht blok dat moeilijk te ontwrichte­n is. Ze spelen mandekking over het hele veld en iedereen neemt zijn defensieve taak ter harte. Behalve Stoch hebben ze geen opvallende spelers, maar ze kunnen wel op een pak ervaring teren. Al die spelers zijn tussen de 25 en de 32 jaar oud en velen van hen zijn internatio­nals. Daarom zeg ik: ook als we top zijn, blijven de kansen fiftyfifty.’

Geen zandbak

In Brugge kreeg Genk zondag voor rust alleszins een lesje in gretigheid. De Limburgers werden er overpowere­d en Clement sloeg achteraf de nagel op de kop: mannen tegen jongens. Vandaag zullen de mannen van Genk moeten opstaan. ‘Dat deden ze in Brugge al in de tweede helft’, aldus Clement. ‘Die verliep vrij evenwichti­g. Alleen jammer dat we die 21 niet langer konden vasthouden. We dwongen in die fase immers kansen af, maar nu viel dat derde doelpunt te snel en was het over. Als de jongens de lijn van die tweede helft doortrekke­n, zit het goed. Komt daar nog bij dat we deze keer niet in een zandbak spelen, maar dat ons veld zich leent voor combinatie­voetbal.’

De sleutel tot succes wordt vanavond hoe dan ook een hoog baltempo. ‘We zullen goed en snel onder hun pressing moeten uitvoetbal­len’, besloot Clement. ‘Qua speelstijl kan je Slavia vergelijke­n met Bröndby. Toch schat ik hen hoger in. De Tsjechen hebben meer offensieve kwaliteite­n.’ (rc)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium