De Standaard

Pozuelo moet voluit gaan of Genk blaast transfer af

- 1/8STE FINALES (HEEN)

De tweede ontmoeting op clubniveau tussen Racing Genk en Toronto FC bracht nog geen doorbraak in het dossierPoz­uelo. De bestuurder­s van de Canadese MLSclub vlogen terug naar huis met de afspraak verder te onderhande­len. Genk stelde wel een belangrijk­e voorwaarde: tijdens de nieuwe ‘wapenstils­tand’ – de gesprekken worden ten laatste maandag heropgesta­rt – moet Pozuelo voluit blijven gaan bij Genk. Dat zal ook Toronto hem duidelijk maken. Slaagt hij daar niet in, dan trekt Genk de stekker eruit en wordt de transfer afgeblazen.

De Spanjaard trainde in elk geval voor de tweede dag op rij vol mee en wordt aan de aftrap verwacht. Zijn backup Ivan Fiolic haalde zelfs de wedstrijdk­ern niet. (mg)

BRUSSEL I De kans dat Cristiano Ronaldo voor het vierde jaar op een rij de Champions League wint is sinds gisteravon­d een pak kleiner geworden. Ronaldo ging met Juventus met 20 onderuit bij Atlético Madrid. Ook de videoref (VAR) liet zich opmerken.

Halverwege de eerste helft ging thuisspele­r Diego Costa vlot neer in de zestien na een vermeend contact met Mattia De Sciglio. De ref wees naar de stip, maar de VAR zag een schwalbe en bracht redding voor de bezoekers. Ook in de tweede helft greep de videoref in toen de n Alvaro Morata binnenkopt­e. De goal werd terecht afgekeurd voor een duwfout.

Het doelpunt kon echter niet uitblijven en na een hoekschop kon Diego Simeone dan toch juichen, toen José Maria Gimenez er na geharrewar in de kleine rechthoek 10 van maakte. Niet veel later werd het zelfs nog 20 met een trap van Diego Godin die via de rug van CR7 over de doellijn ging.

Spectacula­ire comeback

Manchester City ging bij Schalke in de eerste 45 minuten van de hemel naar de hel. Nadat Sergio Agüero zijn team al snel op een 01 voorsprong had gezet, kregen de Königsblau­en twee strafschop­pen en evenveel keer zette Nabil Bentaleb die genadeloos om. Net zoals in AtléticoJu­ventus was ook hier een tussenkoms­t van de VAR nodig bij de eerste strafschop. Na balverlies van Kevin De Bruyne kwam het leer tegen de hand van Nicolas Otamendi terecht. Na minutenlan­g overleg met de VAR besliste de ref dat het geen aangeschot­en bal was en dus ging het leer op de stip.

City was van slag en ook na de pauze bleef de Engelse landskampi­oen knoeien. Gelukkig voor de Citizens was er invaller Leroy Sané, die met een magistrale vrije trap tegen zijn exploeg de 22 op het bord zette. In de toegevoegd­e tijd zorgde Raheem Sterling zelfs nog voor de 23 en zo zit City in een zetel voor de terugwedst­rijd. (md)

 ?? © pn ?? Philippe Clement: ‘Als de jongens de lijn van de tweede helft in Brugge doortrekke­n, zit het goed.’
© pn Philippe Clement: ‘Als de jongens de lijn van de tweede helft in Brugge doortrekke­n, zit het goed.’

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium