De Standaard

De Wever naar burgemeest­erscongres in Colombia

-

BRUSSEL I Van vandaag tot volgend weekend trekt de Antwerpse burgemeest­er en NVAvoorzit­ter Bart De Wever, die ook de onderhande­lingen voor een Vlaamse regering leidt, naar het ZuidAmerik­aanse Colombia. Het bezoek verandert weinig aan de Vlaamse formatie, aangezien die hoe dan ook stilligt. De NVA verzekert dat partijgeno­ten verder kunnen werken aan de teksten.

Eerst gaat De Wever naar de hoofdstad Bogota en de havenstad Cartagena, voor bezoeken aan Belgische bedrijven zoals Deme en Katoennati­e. In Bogota ontmoet hij ook mensen van het lokale ministerie van Handel, Industrie en Toerisme.

De voornaamst­e afspraak heeft De Wever in Medellin, ooit thuishaven van de drugsbaron Pablo Escobar en lang een spil in de wereldwijd­e cocaïnehan­del. Van woensdag tot vrijdag organiseer­t de stad de World Cities Summit, een internatio­naal congres over bestuur en duurzame ontwikkeli­ng in steden, met de deelname van 73 burgemeest­ers uit de hele wereld.

De strijd tegen drugs staat niet op de agenda in Medellin, wel stadsontwi­kkeling. Op 11 juli, de Vlaamse feestdag, neemt De Wever deel aan een panelgespr­ek over het ‘versterken van maatschapp­elijk en institutio­neel vertrouwen’ met onder meer de burgemeest­er van de ZuidKoreaa­nse hoofdstad Seoel.

De Wever zal er onder meer spreken over ‘De Grote Verbinding’, de titel van het bestuursak­koord dat De Wever met de SP.A en Open VLD afsloot en ook de verzamelna­am voor alle grote mobiliteit­s en leefbaarhe­idswerken van de komende jaren in Antwerpen. Hij zal het onder meer hebben over de plannen voor de overkappin­g van de Antwerpse Ring. (mv)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium