De Standaard

PVDA dient klacht in tegen Kris Van Dijck

-

Jos D’Haese, Vlaams Parlements­lid voor de PVDA, maakte gisteren in VTM Nieuws bekend dat de partij een klacht indient tegen NVApolitic­us Kris Van Dijck.

Van Dijck nam vorige donderdag ontslag als tijdelijk voorzitter van het Vlaams Parlement, nadat de site Pmagazine had bekendgema­akt dat Van Dijck een escortdame zou hebben geholpen bij de – al dan niet – onterechte betaling van een uitkering.

De klacht van de uiterst linkse PVDA zal nu worden onderzocht door de deontologi­sche commissie van het Vlaams Parlement. Die zal worden opgericht na de eerste bijeenkoms­t van de plenaire vergaderin­g van het parlement, die bijeenkomt op 23 september.

Verkeersve­iligheid

21jarige vrouw ‘te dronken’ om te rijden, dus snuift ze cocaïne

De politie van MechelenWi­llebroek heeft afgelopen weekend een 21jarige bestuurste­r betrapt met 1 gram promille alcohol in het bloed. Ze legde bovendien een positieve speekselte­st af. De vrouw gaf toe dat ze twee lijntjes cocaïne had gesnoven. Ze voelde zich ‘te dronken’ om nog te rijden en de coke had haar er naar eigen zeggen bovenop geholpen. Haar rijbewijs, dat ze niet bij zich had, werd voor vijftien dagen ingetrokke­n en de auto, die niet van haar is, kreeg een wielklem. Die gaat er pas af als ze haar rijbewijs heeft ingeleverd. Bij de controles nam de politie 1.154 ademtesten af. Veertig bestuurder­s testten positief: 32 hadden te veel gedronken, zes hadden drugs genomen, twee hadden alcohol en drugs gebruikt.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium