De Standaard

Burgemeest­er wil shishabar sluiten

Voor de tweede keer in vijftien maanden tijd is er een handgranaa­t gegooid naar een shishabar in het hartje van Willebroek. De granaat ontplofte op straat.

- © Joris Herregods

WILLEBROEK Bewoners van de August Van Landeghems­traat werden gisterocht­end, kort na halfvijf, brutaal uit hun slaap gehaald door een oorverdove­nde knal. Wellicht vanuit een auto was er een granaat naar shishabar Lounge Havana gegooid. De ramen van het gebouw hielden stand, waardoor de granaat afketste en op het voetpad tot ontploffin­g kwam. In april 2018 werd op exact dezelfde plaats ook al een granaat gegooid. Die vloog toen wel de shishabar binnen en richtte een grote ravage aan. Nu is de schade in een straal van vijftig meter in de straat aanzienlij­k.

Het Antwerpse parket was gisteren karig met informatie. ‘Of er een verband is met de vorige aanslag? Daar kan ik niet op antwoorden. Het onderzoek is lopende’, reageerde woordvoers­ter Lieselotte Claessens.

De gebruikte granaat zou afkomstig zijn uit exJoegosla­vië en hetzelfde type zou ook al gebruikt zijn bij granaataan­slagen in het Antwerpse. Die aanslagen zijn gelinkt aan het drugsmilie­u. Of de

aanslag in Willebroek ook in dat milieu gekaderd moet worden, wou of kon niemand bevestigen.

De gemeente Willebroek neemt bestuurlij­ke maatregele­n na de granaataan­val. Er komen extra politiepat­rouilles en meer cameratoez­icht. Burgemeest­er Eddy Bevers (NVA) heeft ook de procedure gestart om de zaak te sluiten.

Het type granaat zou eerder ook al gebruikt zijn bij aanslagen in het Antwerpse

 ??  ?? Er komen extra politiepat­rouilles en meer cameratoez­icht.
Er komen extra politiepat­rouilles en meer cameratoez­icht.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium