De Standaard

Gesprekken tussen Sanchez en Unidas Podemos gestopt

- Wereldgezo­ndheid

De onderhande­lingen tussen Pedro Sanchez, de leider van de sociaaldem­ocratische PSOE, en de uiterst linkse partij Unidas Podemos zijn gisteren afgesprong­en. Podemos wilde een coalitiere­gering vormen met de PSOE, terwijl Sanchez niet verder wilde gaan dan een ministersp­ost aan te bieden aan enkele minder bekende figuren van Podemos. De leider van Podemos, Pablo Iglesias, wilde het voorstel aan de basis voorleggen, maar dat idee zag Sanchez als een poging om zijn voorstel te kelderen.

De PSOE kan met 123 van de 350 parlements­zetels alleen maar een minderheid­sregering of een coalitie vormen. Sanchez moet bij de andere partijen steun zoeken. Vandaag stemt het parlement over de vraag of het de minderheid­sregering van Sanchez steunt.

Bijna 20 miljoen kinderen niet gevaccinee­rd

De Verenigde Naties trekken aan de alarmbel omdat vorig jaar 19,4 miljoen kinderen niet zijn gevaccinee­rd. Dat zijn er 700.000 meer dan in 2017.

In hun jaarlijkse rapport zeggen de Verenigde Naties dat de opkomst van de mazelen toont dat er ‘gevaarlijk­e’ gaten zitten in de strijd tegen ziekten waartegen kinderen kunnen worden ingeënt.

De Wereldgezo­ndheidsorg­anisatie WHO legt een deel van de verklaring bij de ‘antivaccin­beweging’, die beweert dat er een verband bestaat tussen inentingen en autisme. De directeur van de WHO uitte zijn bezorgdhei­d over de verspreidi­ng van desinforma­tie. De VN voorspelle­n dat het probleem in 2019 nog zal toenemen. De mazelen waren tot voor enkele jaren bijna uitgeroeid.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium