De Standaard

Engels naar Aston Villa

-

Björn Engels (24) heeft de Engelse transfer waar hij allang van droomt te pakken. De rijzige verdediger ruilt het Franse Stade Reims voor Aston Villa, waar hij gisteren tekende voor vijf seizoenen. De promovendu­s in de Premier League betaalt zo’n 10 miljoen euro voor de Belg en stelt hem snel voor.

Engels is zijn carrière aan het uitbouwen. Het afgelopen seizoen was hij een sterkhoude­r in de defensie van Reims. Hij speelde 31 matchen en was daarin goed voor één goal en één assist. De Franse nummer acht lichtte daarop zijn aankoopopt­ie bij het Griekse Olympiakos Athene en verkoopt hem nu alweer door met flinke winst. Bij Olympiakos had Engels na zijn transfer vanuit Brugge nooit een succesverh­aal geschreven.

Aston Villa mikt duidelijk op de Belgische/Brugse markt. The Villans haalden eerder deze zomer al spits Wesley Moraes voor 25 miljoen weg bij Club Brugge en zetten ook nog druk om Marvelous Nakamba (25) weg te halen uit Jan Breydel.

Club en Nakamba daardoor liggen op ramkoers. De Zimbabwaan meldde zich gisteren niet zoals afgesproke­n op training na zijn passage in de Afrika Cup. Hij vindt dat blauwzwart moeilijk doet omtrent zijn transfer en zit in Parijs bij zijn makelaar. Club blijft rustig en wacht een akkoord af met de Engelsen. Ondertusse­n vertrok wel een aangeteken­d schrijven richting Nakamba.

Ook voor Danjuma blijven ploegen opduiken, waarvan Parma – via een huurconstr­uctie met Inter – het concreetst is.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium