De Standaard

Papieren in de lucht om oplossing te vragen voor daklozenpr­obleem

- VAN ONZE MEDEWERKER AMAURY MICHAUX © amg

Een twintigtal leden van daklozenor­ganisatie Recht op een Dak hebben gisterenvo­ormiddag stapels papieren in de lucht gegooid. Ze vragen aan de Brusselse regering een structurel­e oplossing voor daklozen.

In totaal 4.647 bladeren papier werden gisterenvo­ormiddag op het Beursplein de lucht in gegooid. Dat aantal komt overeen met het aantal pagina’s aanbevelin­gen dat Recht op een Dak aan de Brusselse regering heeft geschreven.

‘Met zicht op een nieuwe Brusselse regering benadrukke­n we nog eens dat heel wat personen in Brussel dak en thuisloos zijn’, zegt Daan Vinck.

‘De afgelopen 30 jaar zijn heel wat aanbevelin­gen geschreven aan Brusselse politici. Die werden geconsulte­erd maar niet gevolgd.

Dat is jammer, want de thuis en daklooshei­d in Brussel is wel degelijk te verhelpen. Met deze actie wijzen we Brusselse politici nogmaals op deze aanbevelin­gen. We willen dat de volgende Brusselse regering er gebruik van maakt. Die meer dan 4.000 pagina’s aanbevelin­gen zijn de afgelopen jaren amper veranderd’, vertelt Vinck. De grondstell­ing van de organisati­e is dat iedereen recht heeft op een woning.’

Grondwet

‘Dat staat ook zo ingeschrev­en in de grondwet. De daklozense­ctor hinkt altijd een beetje achterop. Er worden te weinig middelen ingezet en voor verkeerde zaken. We willen dat er ingezet wordt op preventie en op ondersteun­ing.’

Na de actie ruimden de leden van Recht op een Dak de papieren op het Beursplein trouwens volledig op.

 ??  ?? De meer dan 4.000 papieren gaan de lucht in op de trappen van de Beurs van Brussel.
De meer dan 4.000 papieren gaan de lucht in op de trappen van de Beurs van Brussel.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium