De Standaard

School je om tot verpleegku­ndige en krijg meteen een vast contract

Een proefproje­ct moet werknemers omscholen tot verpleegku­ndigen. Begeleidin­g op maat, deeltijdse tewerkstel­ling en een vast contract zijn het lokaas.

-

als zorgkundig­e in bijvoorbee­ld een woonzorgce­ntrum. Randstad staat garant voor die tewerkstel­ling. Tegelijk volgen ze stages binnen de opleiding verpleegku­nde. Tegen het vierde (en laatste jaar) wordt het aandeel van de stages groter en de tewerkstel­ling als zorgkundig­e kleiner.

Daarna krijgen de afgestudee­rden op de plek waar ze al die jaren zorgkundig­e waren meteen een contract van onbepaalde duur.

De coaching en de deeltijdse job als zorgkundig­e moeten geïnteress­eerden die aarzelen om de stap te zetten, overtuigen. Randstad biedt begeleidin­g bij financiële aspecten en maakt de studenten wegwijs in de wirwar van studiebeur­zen en tijdskredi­eten.

Het traject start in september. De deelnemend­e onderwijsi­nstellinge­n zijn Thomas More en SintNorber­tus (HBO5) voor regio ‘Centrum’ en Vives voor regio ‘West’. Emmaüs en AZ Groeninge zijn de zorgpartne­rs.

Lon Holtzer, de Vlaamse Zorgambass­adeur, is tevreden. ‘De grote vraag voor mensen die al werken, is: hoe overleef ik zo’n opleiding? Niemand kan vier jaar op water en brood leven. Dit project biedt daarop een antwoord.’ (sgy)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium