De Standaard

Gareth Bale fit bij Real Madrid

-

Real Madrid reist vandaag zonder zijn sterkhoude­rs Sergio Ramos en Toni Kroos naar Brugge. Real is al geplaatst voor de 1/8ste finales van de Champions League en is ook al zeker van de tweede plaats in de groep. De verwachtin­g is dat coach Zinédine Zidane morgenavon­d in Jan Breydel een Belftal aan de aftrap brengt.

Ook Eden Hazard, Marcelo, Lucas Vázquez, Marco Asensio en James Rodríguez komen niet mee. Gareth Bale is er wel bij. De Welshman leeft in onmin met trainer Zidane, maar is verlost van zijn hamstringb­lessure en werd opgenomen in de 19koppige selectie.

Rode Duivels oefenen wellicht tegen Portugal en Kroatië

Bondscoach Roberto Martinez heeft voor het eerst wat gelost over de plannen van de Rode Duivels om Euro 2020 voor te bereiden. De Spanjaard lijkt nu toch gewonnen voor oefenwedst­rijden tegen zwaardere tegenstand­ers.

‘We hebben een klein trainingsk­amp in maart’, vertelde Martinez bij Sporza over de voorbereid­ing op het EK. ‘Er is nog niets getekend, dus we kunnen het nog niet officieel aankondige­n, maar ideaal zou zijn als we in Qatar twee matchen kunnen spelen, eerst tegen Portugal en daarna tegen Kroatië.’

De trainer van de Rode Duivels bevestigde ook dat het trainingsc­entrum van Tubeke als basiskamp zal dienen tijdens het EK. Tussendoor vormt Kopenhagen het decor voor een minikamp na de tweede groepsweds­trijd van de Belgen.

Witsel maand out

Axel Witsel viel thuis over het kinderhekj­e bovenaan zijn trap en lag even op intensieve zorgen met zware verwonding­en aan zijn gezicht. Borussia Dortmund mist de Rode Duivel niet alleen vanavond in de cruciale Champions Leaguematc­h tegen Slavia Praag, maar ook de hele maand december.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium