De Standaard

Familie geeft E5 Mode na 40 jaar uit handen

- I

De winkelkete­n E5 Mode is niet langer in handen van de stichtende families Talpe en Kaesteker. Frédéric Helderweir­t, eerder actief bij Brantano en FNG, neemt de keten over. Mogelijk gaan de verlieslat­ende winkels dicht, al is daarover nog geen beslissing genomen.

Ook Helderweir­t heeft een verleden bij Brantano en de ter ziele gegane borstvoedi­ngswinkels Boops ‘n Burps.

‘Dit is een mooi familiebed­rijf’, zegt hij. ‘Het heeft een unieke positie, met kwaliteits­volle kledij, bereikbare winkels en een persoonlij­ke service.’

Niet alle winkels zijn rendabel

nietrendab­ele winkels, maar ik kan daar nog niets over zeggen. We zullen daar eerst intern over praten.’

Talpe verklaarde destijds dat ecommerce geen kernactivi­teit zou worden. Hij dacht dat de klanten van E5 Mode de voorkeur zouden blijven geven aan persoonlij­k contact, en bleef de nadruk leggen op de fysieke winkels. Van die strategie wordt nu afgestapt. Helderweir­t heeft de ambitie om met de webshop van E5 een alternatie­f te bieden voor bedrijven zoals Zalando.

‘Buitenland­se online fashion retailers zijn zeer offensief aanwezig op de Belgische markt. We kunnen dus niet achterblij­ven en moeten blijven investeren. Dat doen we door de beleving en de service die de klanten nu al ervaren in de winkels door te trekken naar onze webshop. Met persoonlij­k advies kunnen we ook daar het verschil maken’, denkt Helderweir­t.

Hij wil zijn ervaring en connecties met FNG Group meteen inzetten. E5 Mode wil in de toekomst gebruikmak­en van het aankooppla­tform dat ook FNG bedient. ‘Hierdoor kunnen we rekenen op competitie­ve aankoopvoo­rwaarden en kan E5 mode op een hoger niveau meedraaien’, zegt Helderweir­t. Het is niet de bedoeling om een verdere integratie met FNG op te zetten.

Helderweir­t nam het bedrijf over via de twee weken geleden opgerichte Feniks Holding. Aast hij nog op andere Belgische winkelkete­ns? ‘Er is momenteel geen plan, maar ik sluit dat niet uit.’

Alexander Talpe blijft het bedrijf nog enkele maanden leiden, om een vlotte overdracht mogelijk te maken.

INDEXEN

LANGETERMI­JNRENTES

NOTERINGEN

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium