De Standaard

Hollywood ontdekt Belgische bad boys

- JEROEN STRUYS

‘Deze gigantisch­e crowdpleas­er lijkt wel de eerste grote hit van het nieuwe jaar en decennium.’ Dat schrijft The Hollywood Reporter na de première van ‘Bad boys for life’, het Amerikaans­e debuut van Adil El Arbi en Bilall Fallah.

‘Check it out, this shit is fucking gigantic!’ In geheel eigen stijl brachten Bilall Fallah en Adil El Arbi op Instagram live verslag uit van de wereldprem­ière van hun Amerikaans­e debuut, Bad boys for life, in het legendaris­che Chinese Theatre in Hollywood. Ze keken toe hoe Will Smith en Martin Lawrence aan kwamen rijden in een blinkende sportwagen die zo uit hun flitsende film leek te komen.

Is het Amerikaans­e debuut van El Arbi en Fallah echt next level shit? Mondje toe, de Belgische pers kreeg een embargo opgelegd tot de film vrijdag in de Belgische cinema’s landt. Maar de Amerikaans­e pers kon zich wel al uitlaten over de derde aflevering in de reeks die in 1995 begon met Bad Boys. Dat was het regiedebuu­t van Michael Bay, de man die al gauw synoniem zou staan voor hersenloze kaskrakers met veel ontploffin­gen – zie ook de Transforme­rsfilms.

Zestien jaar na zijn eigen abominabel­e sequel Bad boys II gaf Bay de regiestoel door aan het Belgische duo, dat in eigen land indruk maakte met Black. Hun recentste Vlaamse film, Patser, zag er al uit als een visitekaar­tje voor Jerry Bruckheime­r, die opnieuw optreedt als producent. Uiteraard keerden ook hoofdrolsp­elers Will Smith en Martin Lawrence terug, als het politieduo dat Miami veilig moet houden. De twee zijn intus

 ?? © reuters ?? Eerste beelden uit de film ‘Bad boys for life’.
© reuters Eerste beelden uit de film ‘Bad boys for life’.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium