De Standaard

Na zeven maanden is hoofdredac­teur ‘VTM Nieuws’ alweer weg

De redactie van ‘VTM Nieuws’ verhuist begin februari zonder hoofdredac­teur naar het nieuwe DPGgebouw in Antwerpen. Klaus Van Isacker is er alweer weg. ‘Hij was niet de juiste man op de juiste plaats.’

- VALERIE DROEVEN

‘Klaus Van Isacker keert terug naar de magazinepo­ot van News City.’ Dat staat in een interne mail die alle medewerker­s van DPG Media gisterocht­end in hun mailbox vonden. Van Isacker keert dus terug naar de plek waar hij zeven maanden geleden zat. Samen met An Meskens zal hij opnieuw overkoepel­end de redactie van onder meer Dag Allemaal, Story en TV Familie aansturen.

Begin december nam DPG Media, het bedrijf boven onder meer VTM en Het Laatste Nieuws, in Nederland de publieksbl­aden van Sanoma (Libelle, Margiet, Donald Duck) over. ‘Met die overname hebben we extra werk op de plank, in Nederland maar ook in België. We hebben Klaus gevraagd om het team van de magazines opnieuw te versterken’, zegt Paul Daenen, de directeur van News City, in de mail.

Toch is de timing van die verschuivi­ng opmerkelij­k. Om te beginnen heeft Van Isacker de redactie van VTM Nieuws amper zeven maanden aangestuur­d. Maar vooral: hij vertrekt een dikke twee weken voor de VTMredacti­e van de Medialaan in Vilvoorde naar het centrum van Antwerpen verhuist. In het nieuwe DPGgebouw vlak bij het Centraal Station krijgt VTM Nieuws een plek naast de redactie van Het Laatste Nieuws. Onder de noemer News City werken de DPGkrant en de nieuwsdien­st van VTM almaar nauwer samen.

Omdat er nog geen opvolger is voor Van Isacker zal Nicholas Lataire, de

Een deel van de redactie zou vragen gehad hebben bij het functioner­en van Klaus Van Isacker.

 ?? © photo news ??
© photo news

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium