De Standaard

DE KLEINE PARADE

-

Dedecker speelt voor het eerst

JeanMarie Dedecker, de burgemeest­er van Middelkerk­e, wordt een pinguïn. Tot op zekere hoogte toch: hij verleent zijn stem aan een pop in de musicalver­sie van de Disneyfilm Madagascar. ‘Ze zochten een boze stem’, zegt Dedecker in Gazet van Antwerpen. Het accent van Dedecker is geen bezwaar: ook pinguïns spreken de taal van de zee, dat is geweten.

Jani en Barbara spelen voor het eerst samen

In de nacht van 9 op 10 februari worden naar jaarlijkse gewoonte de Oscars uitgereikt. Voor het eerst kunt u de uitzending daarvan live volgen op de zender Zes, en wel met commentaar van Barbara Sarafian en Jani Kazaltzis. De rolverdeli­ng is zo logisch als wat: Sarafian becommenta­rieert de inhoudelij­ke keuzes van de Academy, Kazaltzis de vestimenta­ire keuzes van de sterren.

Van ’t Hek speelt voor het laatst

Youp van ’t Hek is 65 en denkt eraan met pensioen te gaan. De Nederlands­e cabaretier staat al een halve eeuw op de planken, en daar krijg je spataders van, dat is geweten. Van ’t Hek doet dit jaar nog zijn laatste eindejaars­conference (zijn tiende), en maakt dan nog één tournee langs de Nederlands­e en Vlaamse zalen.

Als we goed kunnen rekenen, zal die tournee drie jaar duren, want Van ’t Hek wil de allerlaats­te keer optreden op 28 februari 2024, de dag waarop hij 70 wordt. Denk aan die spataders, Youp!

Lovato zingt voor het eerst (sinds haar overdosis)

Op 26 januari worden de jaarlijkse Grammy Awards uitgereikt. Op dat feest zal de Amerikaans­e zangeres Demi Lovato haar rentree op het podium maken, heeft ze zelf aangekondi­gd op Instagram. Sinds ze in juli vorig jaar in het ziekenhuis belandde na een overdosis drugs, heeft ze niet meer gezongen (drugs zijn slecht voor de stembanden, dat is geweten).

Lovato heeft ook een nieuw album op stapel staan, maar wanneer dat uitkomt, is nog niet zeker. ‘Ik wil mijn tijd nemen’, zegt ze. Allemaal samen: Demi houdt niet van half werk.

 ??  ?? YOUP VAN’T HEK
YOUP VAN’T HEK

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium