De Standaard

Brutale homejackin­g op conciërge vleesfirma

-

Bij het vleesbedri­jf Luka langs de Mechelsest­eenweg in Vilvoorde zijn dinsdagavo­nd de conciërge en zijn vrouw thuis overvallen. De daders sloten ze op en gingen aan de haal met geld, juwelen en gsm’s. Ondanks een grote klopjacht wisten de dieven te ontvluchte­n.

De conciërge en zijn vrouw wonen al zo’n twintig jaar in een appartemen­t dat geïntegree­rd is in het vleesbedri­jf. Toen hij dinsdagavo­nd lawaai hoorde en een kijkje ging nemen, stond hij oog in oog met vijf gemaskerde mannen.

De vijf dwongen de conciërge en zijn vrouw naar binnen in het appartemen­t, stalen een onbekend geldbedrag, juwelen en de gsm’s van het koppel. Nadien sloten ze het koppel op en gingen ze ervandoor.

‘Ik kreeg niet veel later een telefoontj­e van onze conciërge die met bibberende stem vertelde dat hij overvallen was’, vertelt Luc Leemans, zaakvoerde­r van het bedrijf. ‘Ik was toevallig in de buurt en ging meteen ter plaatse. Niet veel later stond ook de politie er met een pak combi’s. Ze doorzochte­n het gebouw met honden en mitrailleu­rs.’

De agenten kamden de loods van 4.700 vierkante meter uit, maar de dieven waren al gaan lopen. Op camerabeel­den is te zien hoe de vijf vluchten via de omheining, waar een zesde kompaan hen opwacht. Ondanks een klopjacht met de politiehel­ikopter wisten de dieven uit handen van de politie te blijven.

Binnen met sleutel

Het blijft de vraag of ze werkelijk uit waren op de bezittinge­n van de conciërge. ‘Het enige wat hier te stelen valt, is een salami’, zucht Leemans. ‘We hebben geen idee wat ze zochten.’

Opvallend: de daders raakten binnen met een sleutel. Achteraan het gebouw wordt momenteel bijgebouwd en er werd ook een nieuwe zijdeur geplaatst voor Kerstmis. Daar steekt een slot in dat nog vervangen moest worden door een definitief slot. ‘Dat is bij deze meteen gebeurd’, zegt de zaakvoerde­r nog. (rdb)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium