De Standaard

DE KLEINE PARADE

-

Creatief met tepel

Miley Cyrus (27) heeft er intussen haar handelsmer­k van gemaakt: tepelgevec­htjes met de preutse sociale media. Gisteren was het weer van dattum, op Instagram. Ze postte een reeks ‘brave’ foto’s van zichzelf, maar het venijn zat in de staart: op de laatste foto was namelijk duidelijk een van haar tepels te zien. Niet toevallig.

‘Swipe naar rechts, maar doe het snel. Instagram zal deze post snel verwijdere­n’, tikte ze erbij. De foto bleef uren online.

Creatief met geld

Het minimalist­ische designstul­pje van Kim Kardashian en Kanye West hebben we nu al wel gezien, na de re portage in Architectu­ral Digest. Wat we daar niet zagen, was de speelkamer van de kroost. Die blik werd ons woensdag gegund, in een Instagramv­erhaal waarin Kim de legendaris­che woorden sprak ‘Jullie zeggen altijd dat mijn huis zo minimalist­isch is, welaan dan, dan heb ben jullie dit nog niet gezien!’ We zagen kleur, veel kleur, een berg bloemenkus­sens van designer Takashi Murakami (reken 600 tot 6.000 dollar het stuk), een beeldje van Kaws (reken 5.000 dollar), een concertpod­ium met drumstel ‘waarop de kinderen bandje spelen’ en een filmprojec­tor.

Creatief met afval (1)

Een beetje duurzame modeshoppe­r riskeert binnenkort restjes van de Britse prins Charles in de kleerkast tegen te komen. Hij doneert immers zijn tuinafval aan het merk Vin + Omi, dat stukjes hortensia’s, netels, wilgen en houtsnippe­rs recycleert in kleding. Ook paardenhaa­r uit de koninklijk­e stallen wordt in de kleding verwerkt. De collectie wordt volgende week geshowd op de Londense modeweek. In de collectie van dit voorjaar gebruikte het merk ook al drieduizen­d netelplant­en van Charles’ landgoed.

Creatief met afval (2)

Ook Karen Damen geeft haar restjes graag een tweede leven. Zij ging ze niet bijeenhark­en in de tuin, maar in haar dressing. Er moest zelfs een opruimcoac­h aan te pas komen. Resultaat: een closet sale in Halle. De eerlijkhei­d gebiedt: een deel van de opbrengst gaat naar ‘A cure for ALS’.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium