De Standaard

Strijd voor laatste ticket Play-off 1 blijft spannend

- DAVID VAN DEN BROECK

ANTWERPEN I Het bestuur van Antwerp liet de spierballe­n rollen naast het veld, door (nog) niet mee te stappen in het nieuwe mediacontr­act van de Pro League. Aan de spelers om óp het veld hetzelfde te doen. Met topschutte­r Mbokani opnieuw tussen de lijnen – na zijn schorsing in de beker – moest dat lukken. Al wisten ze bij Antwerp dat het niet evident zou worden om door de Genkse gordel te geraken. Hannes Wolf wijzigde zijn elftal niet en plaatste met Cuesta en Wouters weer twee buffers voor de defensie. Lamkel Zé kreeg wel meteen een aardige schietkans, maar krulde voorlangs.

In de eerste tien minuten waren de bezoekers aanvallend onmondig – Onuachu stond op een eiland voorin. Maar plots viel er toch een kans uit de lucht, en dan is de boomlange Nigeriaan natuurlijk altijd in het voordeel. Met zijn 2,01 meter troefde hij Seck af – óók een beer, maar negen centimeter kleiner – en kopte hij de voorzet van Bongonda netjes in het hoekje. Bolat was kansloos. Het had er misschien ook wel mee te maken dat Antwerp met een onuitgegev­en duo centraal achterin speelde en de communicat­ie nog niet op punt stond. Arslanagic was geschorst, Hoedt raakte niet tijdig (top)fit. Wat later kon Maehle zich vanaf rechts doorzetten in de zestien, maar deze keer redde Bolat de meubelen.

Irritant gefluit

Terwijl je zou denken dat de voorsprong Genk vertrouwen zou geven, was het opvallend dat de opbouw van achteruit bijzonder stroef bleef lopen. Door slordig balverlies bracht het zichzelf steeds weer in de problemen. Het had geluk dat Antwerp in aanvallend opzicht nog niet te veel inspiratie had. Benson was tegen zijn exclub wel bedrijvig, maar heel veel leverde het niet op. Lamkel Zé kopte zijn voorzet wel maar rakelings naast. Haroun kreeg een goeie kans na een scrimmage, maar trapte te slap op Didillon. Het was wachten tot vijf minuten voor rust, toen Seck deze keer wél het kopduel won en de bal zo gevaarlijk voor doel bracht. Het was uiteindeli­jk Maehle die de bal domweg in eigen doel tikte. Werd hij afgeleid door het gefluit van zijn eigen fans, die constant voor arbiter speelden? Misschien niet, maar vreselijk irritant was het wél. Hoe dan ook: 11, alles te herdoen. Lamkel Zé had nog een schitteren­d slotakkoor­d in gedachten, maar zijn lob belandde over het doel.

Na rust toonden beide teams meteen hun intentie om nog voor de zege te gaan. Vooral Genk had die natuurlijk broodnodig, in de strijd om Playoff 1. De eerste schietkans­en waren voor Buta en Benson, maar vervolgens zette Bongonda aan de overkant tweemaal Bolat aan het werk. De afgeblokte knal van Hrosovsky belandde ook maar net naast, en Ha

Twijfelend­e VAR

Het bleef op en af gaan, en vooral vanaf Tribune 2 schreeuwde­n ze – nu het nog kan, binnenkort wordt het legendaris­che bouwwerk afgebroken – hun ploeg naar voren. Ze wilden ook het schot van Lamkel Zé mee in doel schreeuwen, en dat leek te lukken, maar Didillon stak er nog een stokje voor. De Limburgers dachten dan weer met een penaltygoa­l de drie punten binnen te halen, nadat de doorgebrok­en Ito door Seck werd gehinderd in de zestien. Boterberg liet echter – net als de VAR, die wel lang moest nadenken – betijen.

En zo stevenden we af op een 11, net als eerder dit seizoen in de beker. Genk had ongetwijfe­ld nog graag verlenging­en en strafschop­pen gehad om revanche te pakken voor toen, maar dat zat er niet in. Het mocht zelfs nog van geluk spreken dat Gano en Rodrigues de ultieme kansen op de 21 lieten liggen.

STAND

VOLGENDE SPEELDAG

 ?? © Yorick Janssens/belga ?? Antwerpver­dediger Ritchie De Laet roept de oprukkende Paul Onuachu, auteur van het openingsdo­elpunt, een halt toe.
© Yorick Janssens/belga Antwerpver­dediger Ritchie De Laet roept de oprukkende Paul Onuachu, auteur van het openingsdo­elpunt, een halt toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium