De Standaard

Gerecht waarschuwt voor dodelijke drugs in fles wijn

-

Het gerecht waarschuwt voor één bepaalde fles rode wijn nadat een vrouw (41) uit Puurs twee maanden geleden is gestorven na het drinken van één slokje.

Onderzoek wijst uit dat er in de fles een dodelijke dosis MDMA zat. Haar familie en de politie tasten voorlopig in het duister hoe de vrouw precies in het bezit van de fles kwam. Die is alleszins gemanipule­erd, want na het toevoegen van de drugs werd er een nieuwe kurk op gezet. Die was witkleurig, terwijl de originele kurk van dat merk een zwarte kleur heeft.

Volgens de familie van het slachtoffe­r zou de vrouw slechts één slokje gedronken hebben, omdat de wijn blijkbaar heel slecht smaakte. Kort daarna zakte ze in elkaar. De vrouw werd nog gereanimee­rd, maar overleed vijf dagen later in het ziekenhuis.

De fles was een Red Merlot Cabernet Sauvignon 2016 van het merk Black & Bianco. De politie heeft momenteel maar weet van één gemanipule­erde fles, maar waarschuwt toch om goed op te letten bij het drinken van flessen Black & Bianco en verdachte flessen naar de politie te brengen.

Experts wijzen erop dat drugssmokk­elaars graag van wijnflesse­n gebruikmak­en om vloeibare MDMA of cocaïne te dealen. ‘Nadien is het pure scheikunde om de vloeibare drugs weer om te zetten in een zoutvorm voor poeders en tabletten’, zegt toxicoloog Jan Tytgat (KU Leuven).

Onderzoek moet uitwijzen of de vrouw uit Puurs het slachtoffe­r werd van zo’n vorm van drugssmokk­el. (mkm)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium