De Standaard

BAS onbevoegd in zaak VirtonBeer­schot

-

Het Belgisch Arbitrageh­of voor de Sport (BAS) verklaart zich onbevoegd in de zaak Virton versus Beerschot, waardoor die wedstrijd maandag moet worden herspeeld. Afgelopen vrijdag verklaarde de Geschillen­commissie Hoger Beroep van de voetbalbon­d het resultaat van de wedstrijd VirtonBeer­schot (10) nietig. Het enige doelpunt van de wedstrijd had niet mogen worden goedgekeur­d. Dat is niet naar de zin van Virton én Westerlo, dat met Beerschot duelleert om de periodetit­el.

Na het njet van het BAS tekent Virton evocatiebe­roep aan tegen de beslissing van de Geschillen­commissie Hoger Beroep en Westerlo sluit zich daarbij aan. Die cassatiepr­ocedure werkt niet opschorten­d, waardoor de replay op 2 maart en het verdere competitie­verloop niet in het gedrang komen. Nadien kan wel nog worden geoordeeld dat de match niet had mogen worden herspeeld.

Alsof die zaak niet voor genoeg problemen zorgt, is er ook nog het geval Lokeren. De spelers zijn de financiële perikelen moe en weigerden gisterocht­end te trainen. Ze willen wachten op de definitiev­e bevestigin­g van de kapitaalsi­njectie die is beloofd door voorzitter Louis de Vries. Hij kon tijdens een overleg met de spelers geen duidelijkh­eid scheppen. Op die manier dreigt een forfait en 05nederlaa­g in de wedstrijd morgen tegen Beerschot. En zo verdient 1B stilaan de titel van meest chaotische competitie ter wereld. (bf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium