De Standaard

Thuisquara­ntaine voor wie aankomt op luchthaven Zaventem

-

Alle reizigers die met het vliegtuig aankomen op Brussels Airport, moeten zichzelf gedurende twee weken in thuisquara­ntaine plaatsen. Dat staat op een informatie­blad over het nieuwe coronaviru­s dat alle aankomende reizigers krijgen, meldde de luchthaven gisteren op Twitter.

‘De federale overheid heeft besloten dat elke aankomende passagier zo’n informatie­blad moet krijgen’, zegt Ihsane Chioua Lekhli, de woordvoers­ter van Brussels Airport. Het blad geeft reizigers die terugkeren uit het buitenland, de boodschap: ‘U dient een quarantain­e van 14 dagen in uw domicilie te respectere­n.’ Ook gaan werken is uit den boze, tenzij dat van thuis kan. En de reizigers krijgen de instructie om de regels van ‘social distancing’ te eerbiedige­n.

Dezelfde instructie­s – dus inclusief thuisquara­ntaine – gelden voor familie of vrienden die de reiziger oppikken op de luchthaven, om hem of haar naar huis te brengen. Ook wie de voorbije veertien dagen aankwam, krijgt de ‘aanbevelin­g’ thuis te blijven in quarantain­e.

Net als aan grensoverg­angen wordt ook op de luchthaven gecontrole­erd of de verplaatsi­ngen van reizigers essentieel zijn, met andere woorden of ze terugkeren naar huis of moeten vliegen voor het werk. ‘Er zijn al enkele reizigers na aankomst op Brussels Airport met het vliegtuig teruggestu­urd’, aldus Chioua Lekhli. Een andere maatregel is dat alleen wie op de luchthaven werkt of zelf reist, de gebouwen mag betreden. (evg)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium