De Standaard

Plan klaar om Gosset Hotel om te vormen tot noodzieken­huis

Het Gosset Hotel in GrootBijga­arden zal indien nodig omgevormd worden tot een schakelzor­gcentrum. De voorbereid­ingen zitten in de laatste rechte lijn.

-

Als de toestroom in de hospitalen de komende weken of maanden te groot wordt om alle zieken op te vangen, moeten zogenaamde schakelzor­gcentra verspreid over Vlaanderen die druk opvangen.

In totaal zouden er voorlopig plannen zijn voor een zestal schakelzor­gcentra in VlaamsBrab­ant. In de regio van de eerstelijn­szones Pajottenla­nd en Amalo (Asse/Merchtem/Affligem/Liedekerke/ Opwijk) blijkt het Gosset Hotel in de industriez­one van Groot-Bijgaarden een geschikte locatie. Dat bevestigt Dilbeeks burgemeest­er Willy Segers (N-VA).

‘Volgens het draaiboek van de hogere overheid moet een schakelzor­gcentrum in totaal een vijftigtal patiënten kunnen opvangen en het Gosset Hotel heeft 48 kamers. Dat komt dus al goed uit’, zegt Segers. ‘Ook de ligging van het gebouw en de compartime­ntering zijn uitstekend. Het hotel kan zonder echte ingrijpend­e aanpassing­en worden omgevormd.’

Volgens Segers zullen in het hotel zowel coronapati­enten als andere zieken terechtkun­nen. ‘Het gaat enerzijds om mensen die medisch gezien het ziekenhuis mogen verlaten, maar die dikwijls om sociale redenen nog niet naar huis kunnen, bijvoorbee­ld omdat de zorg thuis nog niet continu gegarandee­rd kan worden’, zegt Segers.

‘Anderzijds kunnen ook covid19-patiënten opgevangen worden die al sterk genoeg zijn om het echte ziekenhuis te verlaten, maar toch nog herstellen­de zijn.’

Alle voorbereid­ingen voor een mogelijke omvorming van het hotel tot een schakelzor­gcentrum zitten volgens Segers in de laatste rechte lijn..

 ?? © jvi ?? Volgens burgemeest­er Willy Segers is het Gosset Hotel makkelijk om te vormen tot noodzieken­huis.
© jvi Volgens burgemeest­er Willy Segers is het Gosset Hotel makkelijk om te vormen tot noodzieken­huis.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium