De Standaard

Lokeren bekijkt fusie met Hamme

-

Als Sporting Lokeren failliet gaat, wil de vzw van de club samengaan met VW Hamme uit de derde amateurkla­sse.

Vandaag kan het doek vallen voor Sporting Lokeren bij de rechtbank van koophandel van Dendermond­e. Het faillissem­ent dreigt voor de 1Bclub vanwege de zware financiële problemen. Eigenaar Louis De Vries kan de club nog redden door een overnemer te vinden om de put van 4 miljoen te dichten, maar alle pistes lijken afgesprong­en en de grote baas heeft zich al weken niet meer laten horen.

De vzw, Jeugd Sporting Lokeren, wil een oplossing voor de jeugdspele­rs. Van de 420 jongeren zijn er intussen al zo’n 200 vertrokken. Maar toch zet de vzw door. Het plan: samengaan met een kleinere club uit de buurt. Aangezien gesprekken met KVV Zelzate zijn afgesprong­en, kwam men uit bij Vigor Wuitens Hamme. Met die (bevriende) club werken ze nu toe naar een akkoord.

De vzw van Lokeren wil een fusie met VW Hamme, waardoor Lokeren een doorstart zou maken in derde amateur onder het stamnummer 211. Er is al gesproken over de concrete invulling van de samenwerki­ng. De bedoeling is om in Lokeren op Daknam te spelen, de beloften kunnen dan in Hamme terecht. Beide stadions liggen amper vijftien kilometer van elkaar, dus dat is geen probleem. De clubkleure­n zouden blauwwitzw­art worden en de club zou VW Lokeren als naam kunnen krijgen.

Bij Hamme zijn velen gewonnen voor het idee. De club staat er op financieel vlak niet al te best voor en het zou een goede zaak zijn voor haar jeugdwerki­ng. ‘Dit verhaal kan iedereen beter maken’, klinkt het. Er moet natuurlijk ook op politiek vlak nog het een en ander worden besproken. En de voorwaarde is dus dat Lokeren failliet gaat, maar daar ziet het wel naar uit. Alleen als er alweer uitstel wordt verleend, zou ook plan B nefaste vertraging oplopen.

Eigenaar Louis De Vries kan Lokeren nog redden door een overnemer te vinden, maar alle pistes lijken afgesprong­en

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium