De Standaard

Maaltijdbo­xbedrijven groeien als kool

-

Behalve videochat zijn ook maaltijdbo­xen een ingrediënt van het nieuwe normaal tijdens de coronacris­is. Het Duitse HelloFresh, wereldwijd marktleide­r, trok het voorbije kwartaal 70 procent meer klanten dan een jaar geleden en zag zijn omzet met 66 procent stijgen. De verliesmak­er vervelt in sneltempo tot een winstmachi­ne en die groeispurt zal geen steekvlam zijn, denkt het bedrijf.

De prestatie van het beursgenot­eerde HelloFresh is geen alleenstaa­nd geval. De consument heeft tijdens de coronacris­is de online aanbieders van verse voeding ontdekt. Dat bleek eind vorige week al toen Marley Spoon, een ander beursgenot­eerd maaltijdbo­xbedrijf dat wereldwijd actief is, op de proppen kwam met zijn kwartaalre­sultaten. Het pakte uit met een omzetstijg­ing van 46 procent. En bij het begin van het tweede trimester ging het nog harder: in april was er een omzetspron­g van 100 procent in vergelijki­ng met vorig jaar.

Niet alleen de grote internatio­nale maaltijdbo­xbedrijven plukken de vruchten van de coronacris­is. Stéphane Ronse van Foodbag, de grootste Belgische onlineaanb­ieder van maaltijdbo­xen, schat dat zijn bedrijf sinds de uitbraak van de covid19 3,5 keer meer werk heeft. ‘We zitten nu aan 7.000 gezinnen per week die samen 160.000 tot 170.000 maaltijden bestellen’. We hadden gehoopt pas over twee jaar zulke aantallen te halen, voegt hij eraan toe.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium