De Standaard

Langverwac­hte zuilen voor ANPR-controle in Leuven geplaatst

- HANNELORE SMITZ © hsb

De veelbespro­ken signalisat­iezuilen die in de toekomst het gebied afbakenen waar ANPRcamera’s het verkeer controlere­n, zijn deze week in het Leuvense straatbeel­d verschenen. De stad is echter – tegen de originele plannen in – niet van plan om het ANPRsystee­m nu ook te lanceren.

Ettelijke discussies werden er in de Leuvense politiek al gevoerd over de signalisat­iezuilen en het bijbehoren­de ANPRsystee­m. Het stadsbestu­ur wil via ANPRcamera’s het autovrije of luwe gedeelte van de stad handhaven, in plaats van met inzinkbare paaltjes of politiecon­troles. De camera’s controlere­n alle voertuigen die de straat inrijden, en aan de hand van een lijst van toegelaten nummerplat­en worden dan boetes uitgestuur­d naar overtreder­s.

Geen moeilijke borden

Omdat de signalisat­ie van zulke straten niet voor iedereen even duidelijk zou zijn, heeft het stadsbestu­ur zogenaamde signalisat­iezuilen laten plaatsen op 24 plaatsen in de stad. ‘Daarop staan drie iconen: eentje voor fietsers, eentje voor bromfietse­n en speedpedel­ecs en eentje voor auto’s. Op de uren dat die voertuigen toegelaten zijn in de straat, zullen de iconen groen oplichten. Als ze er niet in mogen, zijn de iconen rood. Het zal de leesbaarhe­id van het openbaar domein drastisch verhogen. Iedereen zal weten waar hij of zij mag komen, zonder moeilijke verkeersbo­rden te moeten ontcijfere­n’, zegt schepen van Mobiliteit David Dessers (Groen).

Eerder had vooral oppositiep­artij NVA veel kritiek op het ANPRschild. Zij vroeg om een lange proefperio­de om iedereen te laten wennen aan het systeem. Ook werd er voorgestel­d om bij iedereen de eerste boete kwijt te schelden. Uiteindeli­jk besloot de meerderhei­d om een proefperio­de toe te staan van één week. Toch gaat het volgens schepen Dessers om plaatsen waar sowieso al geen autoverkee­r mag komen. Er zou dus geen probleem mogen zijn voor mensen die zich vroeger al aan de regels hielden.

Verrassing

Maar de coronacris­is heeft de planning overhoop gehaald. ‘Normaal zouden de zuilen al in maart geplaatst zijn’, zegt Dessers. ‘Alles lag toen klaar voor de werken, maar die werden dus stilgelegd. Deze week zijn de aannemers weer beginnen werken en worden de zuilen geplaatst. Ik moet toegeven dat het ook voor mij als een verrassing kwam.’

Het schepencol­lege beraadde zich gisterocht­end in allerijl over de invloed van de coronacris­is op de invoering van het systeem. ‘Het is duidelijk dat dit niet het moment is om een nieuw systeem van handhaving in te voeren’, zegt Dessers. ‘De zuilen zullen de komende weken getest worden. De zuilen en de ANPRcamera’s kunnen los van elkaar hun werk doen. De zuilen zullen wellicht in juni echt werken, met de camera’s wachten we.’

Normale maatschapp­ij

Hoelang de camera’s op nonactief blijven, is niet duidelijk. ‘In het college is beslist dat we het systeem pas zullen invoeren als we weer in een min of meer normale maatschapp­ij leven. We focussen nu op een veilige versoepeli­ng van de coronamaat­regelen’, besluit Dessers. En zo zal de NVA dan toch de langere proefperio­de krijgen waar ze zo om vroeg.

 ??  ?? Op 24 plaatsen in Leuven zullen de zuilen met oplichtend­e iconen aangeven welk verkeer de straat in mag.
Op 24 plaatsen in Leuven zullen de zuilen met oplichtend­e iconen aangeven welk verkeer de straat in mag.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium