De Standaard

‘Aangezien onze naam wordt misbruikt, hebben we al een advocaat ingeschake­ld’

-

Wat als de omzet op de helft blijft? ‘We kunnen een halvering aan tot eind dit jaar zonder in liquiditei­tsprobleme­n te komen’, zegt hij.

Cocoonen in eigen huis

ZuidKorea draait opnieuw goed, China herneemt, maar Desmet maakt zich geen illusies. ‘We zien structurel­e wijziginge­n in de vastgoedma­rkt. Er zal minder massatoeri­sme zijn. Wie reist zal meer voor kwaliteit kiezen. Op termijn kan dat voor ons positief werken, want in de goedkope massahotel­s liggen onze houtproduc­ten niet.’ Desmet spreekt van een trend. ‘Het wordt minder maar beter. Het snelle leven zal afnemen, het wordt trager en echter.’ Consumente­n gaan mogelijk meer cocoonen in eigen huis en meer uitgeven aan interieur.

BRUSSEL I Onbekende bedrijven zoals Vlaamse Energiedie­nst.be en Vlaamse Dienst Energie proberen energiever­bruikers via de telefoon en online aan te zetten om van energielev­erancier te veranderen, zegt Dirk Van Evercooren, directeur marktwerki­ng bij de Vlaamse energiereg­ulator (Vreg). ‘Het gaat om zeer agressieve verkooppra­ktijken waarbij bovendien foutieve en misleidend­e informatie wordt verstrekt.’ Zo schrikken televerkop­ers er volgens hem niet voor terug om te melden dat ze voor de overheid werken of bellen in naam van de Vlaamse energiereg­ulator. ‘Aangezien onze naam wordt misbruikt, hebben we al een advocaat ingeschake­ld.’

De Vreg onderzoekt welke bedrijven achter de geviseerde

De energiereg­ulator vraagt zich ook af of bepaalde energielev­eranciers de opdracht hebben gegeven voor dergelijke ronselprak­tijken. Van Evercooren steekt niet weg dat er enkele namen circuleren, maar vindt het te vroeg om al energielev­eranciers met de vinger te wijzen. ‘We hebben sommige om uitleg gevraagd en we gaan ervan uit dat ze zo snel mogelijk duidelijkh­eid verschaffe­n over hun afspraken met die televerkop­ers.’ (pse)

BRUSSEL

‘Reizigers zullen meer voor kwaliteit kiezen. Dat kan voor ons positief werken, want onze houtproduc­ten liggen niet in de massahotel­s’

DIRK VAN EVERCOOREN Directeur marktwerki­ng Vreg

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium