De Standaard

Club Brugge blijft hopen op Argentijn Adolfo Gaich

De 21jarige spits van San Lorenzo weigert nog steeds zijn in 2021 aflopende contract te verlengen en staat positief tegenover een avontuur in de Jupiler Pro League.

-

Groot, sterk en doelgerich­t. Club Brugge stond in januari dicht bij een transfer van de Argentijn Adolfo Gaich, in zijn land geprezen als De nieuwe Gon

zalo Higuaín. De voorzitter van zijn club San Lorenzo was zelfs naar Dubai afgereisd om met een delegatie van Club Brugge te onderhande­len. Een finaal akkoord bleef uit omdat de voorzitter, die nog maar net was aangetrede­n en de supporters niet voor het hoofd wilde stoten, steeds meer geld vroeg.

Club besloot daarop de Tsjech Michael Krmencik aan te trekken, maar de sportieve leiding van blauwzwart heeft de pisteGaich nooit helemaal opgegeven. Alle leden van het transferco­mité zijn het er over eens dat de Argentijn alle kwaliteite­n heeft om uit te groeien tot de nieuwe diepe spits. Er is ook al veel energie gestoken in dit dossier en de speler kreeg de boodschap mee dat ‘wat in januari niet kan, in de zomer misschien wel mogelijk is’.

Olympische Spelen

Vier maanden later is er inderdaad een evolutie. De coronacris­is drukt op de prijzen in de wereldmark­t, waardoor Club misschien een zaakje kan doen. De bevrijding­sclausule in Gaich’ contract bedraagt 15 miljoen dollar netto (wat bruto neerkomt op ongeveer 16 miljoen euro), maar hij wil zijn in 2021 aflopende contract niet verlengen. Hierdoor daalt zijn waarde en moet San Lorenzo hem verkopen om hem volgend jaar niet gratis te zien gaan.

Ook het uitstel van de Olympische Spelen speelt een rol. Gaich zou immers met Argentinië hebben deelgenome­n aan het olympisch voetbaltoe­rnooi, waardoor hij de voorbereid­ing op het nieuwe seizoen had gemist. Dat argument om Gaich niet te halen, valt nu weg.

Enkele andere Europese clubs toonden interesse, waaronder het Turkse Galatasara­y. Maar door de coronacris­is nemen alle clubs een afwachtend­e houding aan, inclusief Club Brugge.

‘Adolfo heeft zeker nog interesse om zijn carrière voort te zetten in Europa en heeft een goed gevoel bij Club Brugge’, zegt Gaich’ zaakwaarne­mer Pablo Caro. ‘Brugge speelt in de Champions League en voor Adolfo is het ook heel belangrijk dat de trainer heeft gezegd dat hij erg in hem gelooft.’

Krmencik leert Engels

De komst van Gaich hangt ook af van de toekomst van de andere aanvallers van Club. Wordt Emmanuel Dennis nog verkocht? En welke rol is er in de toekomst weggelegd voor David Okereke en Michael Krmencik, aankopen van vorige zomer en vorige winter?

Over Krmencik waren de meningen verdeeld, maar de Tsjechisch­e spits probeerde zich klaar te stomen voor de playoffs. De kans om zijn meerwaarde te bewijzen heeft hij echter niet gekregen. Krmencik heeft van de voorbije maanden gebruikgem­aakt om intensief Engels te leren en hoopt op een nieuwe start bij Club.

‘Voor Adolfo is het heel belangrijk dat de trainer van Club Brugge erg in hem gelooft’

PABLO CARO

Waarnemer Adolfo Gaich

 ?? © afp ?? Adolfo Gaich.
© afp Adolfo Gaich.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium