De Standaard

Sainz vervangt Vettel bij Ferrari

-

De Spanjaard Carlos Sainz wordt bij Ferrari de vervanger van Sebastian Vettel. Dinsdag kondigden Ferrari en de viervoudig­e wereldkamp­ioen aan dat ze eind dit jaar elk hun eigen weg uitgaan. Ferrari had bij het zoeken naar een vervanger twee opties: doorgaan met twee toppers of een terugkeer naar het kopmanwate­rdragersys­teem. Met de keuze voor Carlos Sainz werd voor het laatste gekozen, een recept dat in het Michael Schumacher­tijdperk succesvol bleek. Teambaas Binotto heeft blijkbaar zijn buik vol van kibbelende teammaats en maakt zo van goudhaantj­e Charles Leclerc een duidelijke nummer 1.

De 25jarige Sainz, zoon van de meervoudig­e Spaanse rallywerel­dkampioen en Dakarwinna­ar, is een degelijke rijder, maar geen topper. In zijn debuutjare­n werd hij door zijn teammaats naar huis gereden en twee jaar geleden lag Sainz jr. bijna helemaal uit de F1. Als beste resultaat uit meer dan 100 GP’s kan hij amper één derde plaats voorleggen.

Zevenvoudi­g GPwinnaar Daniel Ricciardo, Sainz’ belangrijk­ste concurrent voor het Ferrarizit­je, verhuist naar McLaren, waar hij de Spanjaard vervangt. Wie zijn zitje bij Renault inneemt, is nog niet bekend. (gve)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium