De Standaard

Antwerp neemt afscheid van coach Laszlo Bölöni

Het bestuur van The Great Old besliste gisteren het contract van zijn coach niet te verlengen.

-

BRUSSEL I Na drie seizoenen komt er zo een einde aan de periodeBöl­öni. Een succesvoll­e én woelige periode. Sinds de Roemeen midden juni 2017 het roer overnam op de Bosuil heeft hij continu voor beroering gezorgd, in positieve én negatieve zin. Zijn eigenzinni­ge karakter en je m’en foutisme, zijn veeleisend­e trainingsa­anpak… Het leverde wel resultaat op, op het veld. Zijn eerste seizoen met Antwerp wist Laszlo Bölöni (67) met een bijna volledig nieuw elftal de club snel naar veilige oorden te loodsen, zelfs nipt naast Playoff 1.

Seizoen twee was nog beter. Al vroeg was zijn Antwerp zeker van deelname aan Playoff 1. En Antwerp eindigde vierde in de eindstand, het beste resultaat sinds het seizoen 19891990. Dat was toen 29 jaar geleden. En de kers moest nog volgen, via een barragewed­strijd tegen Charleroi werd ook een felbegeerd Europees ticket binnengeha­ald. En ook dat was al geleden van 1997 of 22 jaar geleden. Die Europese campagne begon sterk, maar eindigde in mineur. Maar de toon was gezet: Antwerp leefde weer helemaal.

Seizoen drie moest de apotheose komen, met een nog betere Playoff 1 én misschien zelfs een eerste echte prijs: de beker. Corona gooide roet in het eten. Terwijl op dit moment nog niet zeker is wanneer er terug gevoetbald wordt en in welke format en/of die bekerfinal­e ooit nog wel gespeeld zal worden, hakt Antwerp de knoop definitief door en neemt afscheid van een van de kleurrijks­te coaches uit zijn geschieden­is. En kan het op zoek naar een waardige vervanger. (hrt)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium