De Standaard

Zo wordt het huidige seizoen afgesloten

-

Doordat de leden van de Pro League de stand van het seizoen 2019/2020 na 29 speeldagen als eindstand erkend hebben, is leider Club Brugge kampioen in 1A. Blauwzwart mag ook naar de groepsfase van de Champions League, nummer twee AA Gent komt in de voorrondes uit.

Op basis van de competitie­stand zou Charleroi naar de groepsfase van de Europa League en Antwerp naar de derde voorrondes mogen, maar beide clubs kunnen nog van ticket wisselen als Antwerp de beker wint. Dan moet de bekerfinal­e wel nog kunnen plaatsvind­en.

Het nummer vijf, Standard, gaat naar de tweede voorrondes van de Europa League. Rode lantaarn WaaslandBe­veren degradeert naar 1B.

Als Beerschot en OH Leuven de terugmatch van de promotiefi­nale van 1B nog kunnen afwerken voor de start van het nieuwe seizoen (met als deadline 2 augustus), gaat de winnaar naar 1A. Als dat niet meer lukt, promoveert Westerlo, dat de meeste punten behaalde in de reguliere competitie. Lokeren, Roeselare en Virton kregen geen proflicent­ie meer en verdwijnen uit 1B.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium