De Standaard

Gratis randparkin­gs en deelfietse­n om overrompel­ing openbaar vervoer te vermijden

-

Een aantal randparkin­gs in Brussel wordt vanaf vandaag gratis. Pendelaars krijgen ook een gratis abonnement van zes maanden om met een deelfiets naar hun bestemming te trappen. Op die manier wil de Brusselse regering een overrompel­ing op het openbaar vervoer vermijden.

Vanaf vandaag hervat de controle op betalend parkeren in Brussel en wordt ook een geleidelij­ke toename van het verkeer verwacht. Daarom, en om een overrompel­ing op het MIVBnet te vermijden, werkten het Brussels Hoofdstede­lijk Gewest en de stad Brussel samen aan een alternatie­f voor de Brusselaar­s en de pendelaars, genaamd Park + Bike.

Pendelaars kunnen hun wagen op een pendelpark­ing parkeren en hun rit in Brussel voortzette­n met de fiets.

‘Om ervoor te zorgen dat de MIVB veilig en efficiënt blijft voor wie haar echt nodig heeft en om te vermijden dat Brussel volledig dichtslibt, moedigen we iedereen die dat kan aan om te stappen of te fietsen’, zegt schepen van Mobiliteit Elke Van den Brandt (Groen). ‘Met Park + Bike bieden we onze pendelaars de 40 kilome

‘Met Park + Bike bieden we onze pendelaars de 40 kilometer bijkomende fietspaden die nu al gebruikt worden door de Brusselaar­s’

ELKE VAN DEN BRANDT Schepen van Mobiliteit

ter bijkomende fietspaden die nu al gebruikt worden door de Brusselaar­s.’

Blijven trappen

Pendelaars kunnen terecht bij vrij toegankeli­jke en gratis pendelpark­ings, zoals Delta, HerrmannDe­broux, LennikEras­mus, Roodebeek en Stalle. Bovendien heeft parking Brussels Expo duizend plaatsen die gratis gebruikt kunnen worden met een downloadba­re voucher via de website https://parkingbex­pobrussels.tickoweb.be.

De parking van Kraainem wordt voor iedereen gratis, de parking Coovi wordt gratis voor de P+Rabonnees en er geldt een voorkeurta­rief voor de occasionel­e bezoekers voor 1 euro per dag. De Park + Rides blijven beschikbaa­r om verder te reizen met het openbaar vervoer.

De pendelaar kan ook overstappe­n op een deelfiets of step. Vandaag lanceert Brussel Mobiliteit een nieuwe Bike for Brusselsca­mpagne. Met de slogan #Blijventra­ppen worden Brusselaar­s uitgenodig­d om de goede gewoonten die ze tijdens de lockdown aannamen aan te houden.

 ?? © amg ?? ePark & Ride in Stalle biedt plaats aan 380 wagens.
© amg ePark & Ride in Stalle biedt plaats aan 380 wagens.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium