De Standaard

Duizenden mensen zien online Zinneke Parade

-

Duizenden mensen hebben zaterdagmi­ddag de verjaardag­seditie van de Brusselse Zinneke Parade meegemaakt. Dat gebeurde online, omdat de stoet door de coronacris­is dit jaar niet kon uitrukken. Via een twee uur durend ‘klankenlan­dschap’, dat via internet werd uitgezonde­n, vierde de parade zaterdagna­middag haar twintigste verjaardag.

De klankcreat­ie, die gerealisee­rd werd door Laure Gatelier, werd tussen 15 en 17 uur uitgezonde­n via verschille­nde kanalen. Het thema van de jubileumed­itie van de Zinneke Parade was Aux Loups! Wolven!.

‘Via Soundcloud hebben bijna duizend mensen de Zinneke Parade gevolgd, via onze website waren dat er zelfs meer dan duizend’, vertelt Manon Janssen van de Zinneke Parade. ‘De reacties op deze digitale editie waren bovendien zeer positief. Een aantal deelnemers van verschille­nde Zinnodes is met een jukebox langs het parcours gefietst om de mensen die niet op internet zaten ook een gevoel van de Zinneke Parade te geven.’

Toch is deze jubileumed­itie voor de organisato­ren nog niet voorbij. ‘We willen onze biënnale nog feestelijk eindigen. Zo houden we in het najaar nog activiteit­en’, besluit Janssen.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium