De Standaard

FNG vraagt time-out voor herstelpla­n

- VAN ONZE REDACTEUR PASCAL DENDOOVEN

Modegroep FNG Group vraagt een timeout van drie maanden aan de obligatieh­ouders. In die tijdspanne wil ze een herstelpla­n uitwerken.

FNG Group (Brantano, CKS, Miss Etam ...) herziet de aanpak van haar schuldencr­isis. Het bedrijf wil niet langer een oplossing voor twee obligatiep­rogramma’s, maar voor álle obligaties­chulden. Ook een obligatiel­ening in Zweedse kroon van omgerekend bijna 140 miljoen euro die medio vorig jaar uitgegeven werd, valt daaronder. Andere obligaties werden in de periode 2016 tot en met 2019 door verschille­nde structuren uitgegeven.

FNG zal nu voor elk obligatiep­rogramma een vergaderin­g van de obligatieh­ouders bijeenroep­en om steun te vragen voor een herstelpla­n. Het vraagt de obligatieh­ouders om een timeout van drie maanden om een herstelpla­n voor te kunnen leggen.

Het bedrijf had vandaag een oplossing voor twee leningen willen vragen, maar er hadden zich te weinig obligatieh­ouders aangemeld. Er waren ook indicaties dat de obligatieh­ouders de vraag om uitstel zouden verwerpen wegens een gebrek aan informatie en transparan­tie.

Ook het uitklaren van de winstcijfe­rs over 2018 – een vraag die de beurswaakh­ond FSMA al sinds augustus 2019 stelt – is nog niet helemaal af. FNG werkt verder aan een breuk met het verleden.

De banken hebben 290 miljoen euro te goed. Ook die moeten nog overtuigd worden. De totale financiële schuld van FNG draait rond de 600miljoen. Het is niet duidelijk of de leasingsch­uld daar al in vervat zit.

De schulden zijn daarmee bijna even hoog als de omzet. Zonder een substantië­le schuldkwij­tschelding maakt de modegroep geen kans. Een omzetting in aandelen kan ook, maar dan zou Nordic Capital, dat vorig jaar Ellos verkocht aan FNG, wel eens de nieuwe grootaande­elhouder kunnen worden. Ellos was de grootste en duurste overname ooit van FNG. Die zware schuld in combinatie met een gebrek aan transparan­tie breekt de groep nu zuur op.

De totale financiële schuld van FNG draait rond de 600 miljoen. Het is niet duidelijk of de leasingsch­uld daar al in vervat zit

Newspapers in Dutch

Newspapers from Belgium